V Drážďanech probíhá třídenní 10. ročník Setkání parních lokomotiv

7. duben 2018 10:00

Na největším setkání historických železničních vozidel v Sasku, které se koná v prostorách bývalého depa, ze kterého se stalo železničním muzeem, je k vidění 8 parních lokomotiv různých typů. Akce se účastní i České dráhy.

Návštěvníci se můžou svézt soupravami s parními lokomotivami, polní dráhou nebo drezínou. Uvidí také zbrojení lokomotiv vodou, uhlím, jejich otáčení na točně nebo je zahlédnou v čele několika zvláštních vlaků. Parní lokomotivy doplní i modernější stroje, například východoněmecké motorové lokomotivy.

„Přivezli jsme sem na ukázku 8 parních lokomotiv a další vlakové soupravy. Nabízíme tu spoustu zábavy pro rodiny a děti,“ říká za organizátory Eckerhard Strube.

„V rámci této akce jsme zpřístupnili taky depo dopravního muzea. Po celý víkend je možné se svézt našimi speciálními války např. do Berlína. Jízdenky lidé dostanou vždy ve vlaku. Jsou tady různé stánky se zbožím s vlajkovou tématikou, ale taky s jídlem a pitím,“ doplňuje Eckerhard Strube.

České dráhy ukazují v drážďanském železničním muzeu parní lokomotivu Papoušek a předválečný motorový vůz Stříbrný šíp. Otevřeno je každý den od 10 do 18 hodin.

 

 

autoři: Tomáš Kopecký , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související