V Drážďanech pokračuje druhým dnem 25. ročník veletrhu „Dresdner Ostern“

23. březen 2018 10:30

„Dresdner Ostern“ – tedy „Drážďanské Velikonoce“ představují v saské metropoli do neděle (25. 3.) nabídku nejrůznějších rostlin, zvířat nebo pomůcek pro zahrádkáře. Hlavním lákadlem veletrhu je mezinárodní výstava orchidejí.

Co všechno je pro návštěvníky veletrhu připravené, popisuje za organizátory paní Antje Andrich: „V podstatě nabízíme všechno možné pro celou rodinu. Jde o oblasti pěstování rostlin, hobby, volný čas, domácí zvířata, užitková zvířata, kutilství a spoustu dalšího programu pro mladší i starší návštěvníky.“

Podle pořadatelů se na veletrhu, který se rozkládá na ploše tří zastřešených hal, představí 350 vystavovatelů. Minulý rok akci podle organizátorů navštívilo víc než 52 000 lidí.

Hlavní lákadlo veletrhu je ale jasné, doplňuje Antje Andrich: „V každém případě je to mezinárodní výstava orchidejí. V hale 1 na výstavišti tu máme víc než 100 tisíc kusů odrůd těchto květin z různých koutů světa. Tato výstava dělá náš veletrh jedinečným.“

Na veletrhu ale seženete opravdu všechno možné – od peněženek, krmení pro zvířata až po květiny a vysavače. Samozřejmostí je dobré jídlo a pití.

K vidění je i česká hospůdka a speciality z Polska

Sehnat tu můžete taky lahůdky z Polska, prodává je paní Elizabet. „Prodáváme tu polské speciality. Jezdíme sem pravidelně, letos jsme tu už potřetí, nebo počtvrté. Veletrh se nám líbí, je tu spousta květin, lidí, a moc hezká atmosféra. Navíc jsme tu pod střechou, takže na nás neprší, ani nepraží sluníčko do výrobků – takže super.“

Chybět nemůže ani česká hospůdka. Vrchní Martin se musí hodně otáčet, nemá totiž jediné volné místo a ani moc času: „Je tu hodně Němců. Mají rádi guláš, a taky plněné bramborové knedlíky,“ konstatuje.

Na závěr jedno doporučení: pokud můžete, jeďte na veletrh vlakem. Ušetříte si popojíždění v kolonách před výstavištěm. Pokud už autem vyrazíte, obrňte se trpělivostí. Míst na parkování je tu spousta, za den zaplatíte 5 eur.

autor: Tomáš Kopecký
Spustit audio