V Děčíně v sobotu zahájili letošní turistickou sezónu

14. duben 2019

Na Smetanově nábřeží byl připraven den plný soutěží, hudby, stánků a sportovních aktivit. Ani aprílové počasí s teplotou maximálně na šest stupňů Celsia neodradilo návštěvníky, přišlo jich hodně.

„Loni byla také zima, pravda, nebyla až tak velká, loni jsem měla pouze dvě vrstvy, ale předloni jsme tu byli v žabkách a tričkách, přestože jsme to měli v polovině března, takže počasí je opravdu nevyzpytatelné,“ říká Markéta Lakomá, vedoucí oddělení turistického ruchu děčínského magistrátu.

„Zahájení turistické sezony nemůžeme dělat v létě, tak to s sebou přenáší i nějaká ta úskalí,“ dodává.

Letos byla pro návštěvníky připravena i absolutní novinka, a to recesistický závod Labský obojživelník. „To je opravdu velká novinka a myslím, že dneska je to opravdu zážitek velmi silný a pod heslem “zážitek nemusí být dobrý, ale musí být silný“ je to určitě motivace pro všechny, kteří se do této soutěže přihlásili, protože v tomto mrazivím počasí se vrhnout do řeky Labe… Zpátky se naštěstí zahřejí jízdou na koloběžce,“ komentuje novinku Markéta lakomá. „Věříme, že i toto bude mít delší tradici.“

 „My máme i takové myšlenky, že bychom i uzavírali turistickou sezónu, a uvidíme, jestli se nám to podaří,“ uzavírá Markéta Lakomá.

Spustit audio