V Děčíně skončila předčasně uzavírka jedné části Teplické ulice, dopravní komplikace ve městě ale stále trvají

19. srpen 2021 09:59

Práce na části Teplické ulice v Děčíně jsou hotové. Jde o úsek mezi ulicí Prokopa Holého a Pivovarskou, kde se od dubna po etapách opravuje plynovod. Místo je od 19. srpna průjezdné pro veškerou dopravu včetně autobusů.

Otevření tohoto úseku Teplické ulice v Děčíně je dobrou zprávou především pro cestující městskou hromadnou dopravou. Doteď musely autobusy jezdit po objízdné trase kolem autobusového nádraží, od 19. srpna mohou znovu zajíždět do čtvrti Podmoky. Znovu v provozu tak budou zastávky na ulici Prokopa Holého a na Teplické.

V právě otevřeném průjezdu není ale ještě nový povrch silnice – během několika měsíců se tady totiž bude znovu pracovat.

Otevření části Teplické ulice je ale jen malou úlevou pro řidiče, protože dopravní situace ve městě zůstává dál komplikovaná. I na Teplické ulici se navíc budou setkávat v různých úsecích se semafory, a to až do poloviny října. Ředitelství silnic a dálnic tam bude postupně opravovat povrchy.

Současně asi nejzásadnější dopravní komplikací ve městě je uzavírka Labského nábřeží na levém břehu řeky. Začala v květnu a potrvá až do 5. září. Na místě je potřeba vyměnit kanalizační i vodovodní trubky, které byly na některých místech až 100 let staré. Ve městě je i několik menších uzavírek, třeba v ulici U Střelnice.

Další velká uzavírka Děčín čeká po skončení prací na Labském nábřeží. Teď je možné se z jednoho břehu Labe na druhý dostat jen po Novém mostě. Hned 6. září by ale mělo Ředitelství silnic a dálnic začít s jeho velkou rekonstrukcí. Během prací by podle mluvčího města Luďka Stínila neměl být most uzavřený celý, doprava ale bude svedená vždy do jednoho pruhu.

Spustit audio

Související