V Českém Švýcarsku jsou všechny cesty znovu průchozí. Otevřená je i rozhledna Tanečnice

6. únor 2022

Strážci národního parku České Švýcarsko znovu zprůchodnili většinu turistických cest a cyklotras v oblasti. Po vichřici z minulého víkendu zablokovaly řadu z nich popadané stromy a větve.

Lesníci a strážci likvidovali následky větrného počasí celý týden.

Podle mluvčího parku Tomáše Salova je na území Českého Švýcarska dohromady 150 kilometrů turistických cest a cyklistických tras. Ty jsou nyní pro návštěvníky všechny průchozí. Mluvčí parku ale důrazně varoval před vstupem do tamních lesů, kde je stále velké riziko pádu stromů, nebo uvolněných větví.

Turisté mohou také znovu vystoupat na rozhlednu Tanečnice v Mikulášovicích na Děčínsku. Stavba byla od minulého víkendu uzavřená rovněž kvůli následkům silného větru. Ten vyvrátil několik stromů na cestu a poškodil střechu vyhlídkové věže. 

Na střeše zděné osmiboké rozhledny se kvůli silnému větru uvolnilo několik plechů. Ty se podařilo řemeslníkům v týdnu vyměnit a zkontrolovali celou střechu.

Podle Drahomíry Pavlíčkové, která o nejsevernější rozhlednu v Ústeckém kraji pečuje, je o víkendu otevřeno od 9 do 17 hodin, v provozu je i občerstvení pod Tanečnicí.

Rozhledna Tanečnice - výhledy
autoři: Daniela Pilařová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související