Utlumování standardního rozlišení na satelitu Astra bude pokračovat i v roce 2017

8. prosinec 2016

„S ohledem na blížící se svátky nechceme již naše zákazníky nyní zatěžovat,“ zdůvodnil zástupce největší satelitní služby.

Největší satelitní operátor na našem trhu, služba Skylink, kterou provozuje lucemburská společnost M7 Group, bude i v roce 2017 pokračovat v utlumování vysílání ve standardním rozlišení (SD). Jaromír Glisník, člen představenstva firmy, webu Digitální rádio potvrdil, že v nabídce již takto dále nebudou dostupné kanály JOJ Family a Sport 1. Jejich vypnutí je naplánováno na začátek příštího roku. Letos již nebude realizováno.

„S ohledem na blížící se svátky nechceme již naše zákazníky nyní zatěžovat,“ zdůvodnil Glisník. Oba programy jsou již od včerejška k dispozici u operátora ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Paralelní distribuce placených stanic v MPEG-4/DVB-S2 by ztrácela smysl. Podobně již byly do HD kvality překlopeny programy České televize, Novy a Primy, na stejný krok se chystají i slovenské televize. Krátce po našem veřejnoprávním médiu se připravuje výhradně na HD distribuci prostřednictvím satelitu i RTVS.

autor: lukpo
Spustit audio