Úterní Noční linka: Chudí lidé mají bohaté srdce

14. srpen 2018

Máte také takovou zkušenost? Pomohl vám někdo, kdo neměl peněz nazbyt? Rozdělil se s vámi někdo i když sám neměl o cokoliv,když se vám nedostávalo? Dokáží si lidé, kteří žijí skromně více vážit věcí? Setkali jste se ve svém okolí s nějakým případem semknutí - pomoci potřebným, kdy lidé pomáhali lidem? 

Nemají moc peněz a přesto by se rozdali. Jsou to lidé,kteří mají velké a zároveň bohaté srdce. Urozenost lidského srdce projevují nezištně a i když sami nemají nazbyt, rádi se o to, co mají s potřebnými podělí. Pomohl i vám někdo ze známých, sousedů nebo úplně cizích lidí, ač jste věděli,že sám nemá? Mají podle vás chudí a skromní lidé větší srdce a tedy i větší pochopení?

Lidé pomáhají lidem. Na vaše příběhy a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Karlovi můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku a nebo mu zatelefonujte po 23. hodině do studia na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.