Ústí nad Labem zakáže prostituci. Rozšíří také seznam míst, kde není veřejně možné pít alkohol

20. září 2018

Zákaz prostituce a rozšíření zákazu pití alkoholu na veřejnosti bude zanedlouho platit v Ústí nad Labem. Zastupitelé 19. září schválili příslušné vyhlášky.

Stávající vyhláška je podle ředitele Městské policie Pavla Bakuleho k ničemu – proto na základě stížností lidí i zkušenosti strážníků připravil vyhlášku novou. Ta nově dovoluje pokutovat i zákazníky prostitutek a prostitutů, ne jenom nabízení sexuálních služeb za peníze.

Aktuálně podle Bakuleho kvete obchod se sexem třeba v průmyslové zóně v Předlicích, kde parkují kamiony. Poblíž je škola a stížnosti přicházejí i od firem, které tam sídlí.

Další oblasti jsou v Krásném Březně a Mojžíři – konkrétně jde o ulice Veslařská, Přístavní a část Pekařské.

Boj vede město i proti alkoholu

Zastupitelé také rozšířili seznam oblastí, kde bude zakázáno pití alkoholu na veřejném prostranství. Loni podle zástupce ředitele městské policie Jana Novotného řešili strážníci 145 přestupků – 103 lidí zaplatilo pokutu na místě, ti zbylí skončili u přestupkové komise.

Se zákazem byla spokojená například zastupitelka a starostka obvodu Severní Terasa Renata Zrníková z hnutí „Vaše Ústí“, která opět ve volbách kandiduje. Už teď platí zákaz v celém jejím obvodu a podle ní se situace zklidnila, opilců v ulicích ubylo.

Jiní zastupitelé, například nezávislý Radim Bzura a Martin Krsek z PRO! Ústí, kteří také kandidují, mají o účinnosti zákazu pochybnosti. Stále jsou podle nich, zejména v centru, vidět opilí bezdomovci.

Nově by se měl zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti vztahovat na oblast Zanádraží, Skřivánek (oblast vymezenou ulicemi Malátova, Hoření a Bělehradská) a Krásné Březno (ulice Drážďanská kolem bývalého pivovaru až za zámecký park a pak nahoru, ulice Keplerova a Neštěmická).

Tato novela i nová vyhláška o prostituci začnou platit patnáctý den po vyhlášení na úřední desce.

autor: hau
Spustit audio

Související