Ústí nad Labem postaví za 9,5 milionu zázemí na Stadionu mládeže na Bukově

27. březen 2018 13:55

Město Ústí nad Labem dá za výstavbu zázemí na Stadionu mládeže na Bukově 9,5 milionu korun. Zakázku získala litvínovská firma ELA. Stadion využívají hlavně děti.

O přidělení zakázky rozhodli radní 7. března, podle jednatele firmy ELA Litvínov Dušana Beláka ale ještě není podepsaná smlouva. V návrhu smlouvy, zveřejněném na portálu veřejných zakázek, je nicméně stanovené pevné datum dokončení prací, a to 17. září.

Stadion mládeže provozuje Dům dětí a mládeže – ročně tam pravidelně sportuje zhruba 400 dětí. Až dosud se děti převlékaly v provizorních šatnách, které v roce 2009 začal stavět jeden z rodičů, ale bez potřebných povolení. Časem mu došly peníze a hrubou stavbu pak nabídl městu.

V roce 2016 zastupitelé schválili, že tuto budovu město převezme. Pak musel magistrát zpětně získat stavební povolení, a teprve pak bylo možné se pustit do dostavby.

Původně město počítalo s 5 miliony na dostavbu, částku ale vedení města zdvojnásobilo, protože se zjistilo, co všechno tam bude potřeba udělat.

Kromě šaten pro hráče i rozhodčí a sociální zařízení tam vzniknou i technické místnosti, sklady, sociální zařízení pro diváky, a také zasedací místnost – třeba pro schůzky klubů. Dělníci upraví také tribuny.

Na Stadionu mládeže se hraje hlavně hokejbal –jde přitom o jediné hřiště, které splňuje parametry i pro profesionální utkání v tomto sportu.

Spustit audio

Související