Ústí nad Labem opraví největší služebnu městské policie ve městě

13. červenec 2022 11:10

Strážníci tří okrsků v Ústí nad Labem budou mít nové zázemí. Město chystá rekonstrukci služebny Na Nivách, stavební práce by tam měly začít ještě letos. Jde o největší služebnu ve městě pro zhruba 60 strážníků. Po rekonstrukci a nutných opravách tam bude i nové dohledové centrum kamerového systému.

Strážníci používají bývalou školku od roku 1996 – obnovu si proto už zaslouží.

„Interiéry během 25 let vzaly za své, navíc tam došlo i z venkovního pohledu k odtržení jedné části té budovy – došlo totiž k tomu, že praskly základy. Zadruhé jsme také hledali místo pro nové operační středisko,“ vysvětlil ředitel ústecké městské policie Pavel Bakule.

Operační středisko se do zrestaurované budovy přestěhuje z už nevyhovujících prostor ústeckého magistrátu. Vedení města pro něj zvažovalo ale i jiná místa.

„Původně mělo být to dohledové místo v Corsu – to mělo mít náklady nějakých 80 milionů korun. Dohledové centrum na Bukově v případě, že bychom tam od kraje využili část toho jednoho nedobudovaného patra, tak by nás stálo asi 90 milionů korun,“ uvedl primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO.

Celková rekonstrukce služebny Na Nivách včetně zařízení pro operační středisko by přitom neměla stát víc než 44 milionů korun bez daně. Práce budou trvat zhruba rok.

„Celý ten mančaft se přestěhuje do bývalého kulturního domu Corso v Krásném Březně, kde už jednu stávající služebnu máme, a kde jsou nevyužité prostory,“ popsal ředitel strážníků Pavel Bakule dočasné útočiště zhruba 60 strážníků během rekonstrukce.

Spustit audio

Související