Ústečtí Lvi přetlačili Boleslav 3:2. Baráž tak rozhodne až sedmý zápas!

15. duben 2011

Až poslední sedmý zápas baráže rozhodne o účastníkovi příštího ročníku hokejové extraligy. Ústečtí Lvi totiž v pátek večer doma porazili Mladou Boleslav 3:2 a stav série srovnali na 3:3. Nedělní parite se uskuteční na ledě středočeského týmu.

Ústecký tým je v euforii, soupeři totiž sebral už dva mečboly. Po páteční výhře 3:2 byl plný emocí kapitán Lvů Jan Klobouček. "Teď po zápase je to veselý, že jsme to srovnali a můžeme se o to jet poprat na sedmý zápas," radoval se. Domácí sice inkasovali jako první, během pár minut na konci druhé třetiny ale skóre obrátili. Vypadá to, že ústeckému týmu jako by ani nevadilo, když inkasuje jako první. "Je to jedině dobře, týmu to pomůže, že víme, že se nic neděje," pochvaluje si Klobouček.

Vítězný gól dal v 53. minutě útočník Jan Kovář. Ten bleskově zareagoval na vyrovnávací trefu hostů na 2:2. Skóroval totiž jen o dvacet sekund později. "Už když jsme dostali gól, tak jsem se kouknul na čas a zjistil jsem, že to bylo kolem 53. minuty a ta je moje. Tak jsem si věřil," usmíval se. Hosté si zápas prohráli v přesilovkách, Ústí mělo deset vyloučených, ale v oslabení inkasovalo pouze jednou. Není divu, že útočník Středočechů Jan Plodek se hodně zlobil. "Hráli jsme to špatně, až ve třetí třetině z toho byly šance. Hrůza," soptil.

Rozhodující sedmý zápas se hraje už v neděli v Mladé Boleslavi. Sebevědomí by mělo být na ústecké straně. Brankář Lvů Pavel Francouz je ale opatrný. "Dvakrát jsme tam vyhráli, takže víme, že tam vyhrát můžeme. Ale nesmíme si myslet, že tam vyhrajeme lehce," varuje. "Hrajeme doma, věřím, že vyhrajeme. Na psychiku je to těžký. My jsme si to štěstíčko vybrali ve dvou zápasech tady, teď se otočilo k Ústí, takže jsme na řadě my," burcuje útočník Plodek.

autor: dak
Spustit audio