Ústečtí Lvi mají na dosah baráž. Chomutov totiž potřetí porazili o gól

25. březen 2011

Hokejisté Ústí nad Labem mají na dosah postup do baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Ve finále první ligy se ujali vedení už 3:0 na zápasy. V pátek večer potřetí ve finále přetlačili Chomutov o gól, tentokrát na ledě soupeře 3:2.

Chomutov v zápase prohospodařil dvoubrankový náskok. Do kolen ho srazil gól ve vlastní přesilovce, kterým hosté snížili na 1:2. Naštvaný byl po utkání brankář poražených Miroslav Hanuljak. "Třetí třetina? Neměli jsme šanci, nebránili jsme, nehráli jsme nic," soptil. "Gól na 1:2 byl důležitý, dostal je dolů. My jsme hráli dobře, byli jsme malinko lepším mužstvem," těšilo kouče vítězů Petra Rosola.

Vítězný gól dal v 52. minutě útočník Jan Kovář. Třetí finálové výhry o gól si cenil. "Je to vyrovnané, proto si myslím, že série ještě není u konce. Ještě je o co hrát," nepovažuje sérii za vyřízenou. "Blízko k baráži jsme, ale ještě tam nejsme. Ještě jeden krůček chybí," připomíná Rosol. "Zklamání je velké, ale musíme to hodit za hlavu. Hraje se na čtyři vítězné zápasy a my ten čtvrtý nedáme. Musíme za každou cenu vyhrát," burcuje kapitán pirátů Zdeněk Skořepa.

autor: dak
Spustit audio