Ústecký šéf Martykán je fit, fotbal ho zase baví

6. červenec 2016

Opora druholigoých fotbalistů Ústí nad Labem Jan Martykán už je zase ve svém živlu. Po zranění už je totiž zdravotně v pořádku a připraven napravit zpackané ústecké jaro. Po individuální přípravě už se přidal ke spoluhráčům.

"Koleno drží, tak časem to snad bude dobrý. Už jsem trénoval s klukama, i s balónem," pochvaluje si 33letý Martykán. Ten má za sebou operaci chrupavky v kolenu. Ta by ale neměla zanechat následky. "Mělo by to být v pořádku. Koleno po zátěži ani neotéká, takže to je pro mě nejdůležitější," těší ho.

Dlouholetá stálice ústecké sestavy má za sebou utrápenou sezónu. V ní odehrál jen 13 druholigových zápasů. Na jaře se musel dívat na fotbal jen z tribuny. "Byla to pro mě novinka. Byl jsem netrpělivý, s tím jsem se trošku pral," přiznal Jan Martykán.

Mužstvu na jaře evidentně chyběl. Vždyť tým, který byl po podzimu ve hře o postup, ve druhé polovině sezóny vyhrál jen jeden zápas a nakonec skončil až sedmý. "Nikde není napsané, že by to se mnou bylo lepší. Ale třeba jo. Já myslím, že ano. Samozřejmě není nic příjemného sem pak chodit a dívat se, jak se prohrává," řekl Martykán.

Ten je teď na fotbal pořádně nažhavený. "Ten půl rok mi pomohl, že mám zase chuť do fotbalu. Byla taková chvíle, kdy mě fotbal moc nebavil. Tréninky, nebylo to moc záživný. V tomhle to bude dobrý," tvrdí ústecký kapitán.

Ten si užívá přítomnosti nového trenéra. Petra Němce vystřídal Jiří Skála. S ním přišel nový impulz. "Tréninky jsou jiné, vypadají zábavnější, lepší. Ale musí se to přenést do mistráků. Nová éra... Uvidíme, jestli a jak dlouho u toho budu. Snad to bude lepší a lepší," přeje si Jan Martykán.

Po odchodu Veverky už je v týmu jediným fotbalistou, který pamatuje pár let vzdálené ústecké slavné prvoligové časy. "Z první éry jsem tu zbyl jenom já. To se tak děje. Za chvíli taky skončím a bude tu muset být někdo nový," uvědomuje si.

autor: dak
Spustit audio