Ústecký krajský soud dál řeší případ přepadení litoměřického podnikatele

25. listopad 2013
Krimi příběhy

Ústecký krajský soud pokračuje v projednávání případu přepadení domu litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška. V případě figuruje celkem 8 obžalovaných.

Obžaloba je viní ze spáchání dvou skutků. Prvním bylo plánované přepadení jednoho prodejce v Litoměřicích. Ten měl mít podle tipaře ve svém obchodě zhruba 1,5 milionu korun. Přepadení se ale nezdařilo, a tak si skupina údajně našla nový cíl. Tím byl právě dům podnikatel Papouška.

Při loňském přepadení podnikatelova domu jeden z údajných lupičů zemřel. Vyšetřovatelé ale uznali, že úmrtí dalšího z útočníků, které následovalo po rvačce, bylo důsledkem nutné obrany majitele domu. Samotného přepadení se měla účastnit trojice lidí, zbylí buď zajišťovali jejich odvoz nebo celou akci podle obžaloby organizovali.

Dnes se u soudu skončilo dokazování a začaly závěrečné řeči. Advokáti obžalovaných ještě do konce týdne doručí posudky na vazebně stíhané, soudce ale nepředpokládá, že by nějak výrazně ovlivnili důkazní část soudního jednání.

První závěrečnou řeč přednesl státní zástupce, podle kterého není pochyb o důkladné přípravě na loupežné přepadení. Zároveň pro nejaktivnější ze skupiny žádá tresty v horní polovině zákonné sazby – to znamená do 12 let vězení.

Jednání je naplánované až do pátku – za tu dobu předstoupí před soud advokáti i obžalovaní se svou závěrečnou řečí. Podle soudce Jiřího Bednáře, je možné očekávat rozsudek během prosince.

autor: bach
Spustit audio