Ústecký kraj nabízí o víkendu řadu akcí pro celou rodinu – vyberou si děti i dospělí

20. duben 2023

Pochod s Českým rozhlasem Sever na Jedlovou. Pivo a víno v Litoměřicích. Oživlý pravěk v Březně u Loun. Květinové Jarosnění a pocta Josefu Somrovi na zámku ve Velkém Březně. Zahájení sezóny v ústecké zoo. Řípská pouť v Krabčicích. Bratři Ebeni v Mostě a Druhá tráva v Benešově nad Ploučnicí… Tipů, jak kulturně strávit v Ústeckém kraji víkend je mnoho.

Sobota 22. dubna

Pochod na Jedlovou s Českým rozhlasem Sever se letos koná už počtvrté – startuje se v době od 9.30 do 10.30 na železniční stanici Jedlová. Na výběr máte dvě trasy se společným cílem ve sportovním areálu v Jiřetíně pod Jedlovou. A v tom cíli slibujeme pohodu, občerstvení a country kapelu!

Vinařské Litoměřice (ilustr. obr.)

Těžké rozhodování budou mít 22. dubna v Litoměřicích – sešly se tam dvě velké akce – tradiční Vinařské Litoměřice a Mezinárodní pivní festival.

V soutěži vinařů se utkalo 661 vzorků z 20 zemí světa, samozřejmě s převahou vinařů domácích. Výstava je v prostorách litoměřického Hradu a Kulturního a konferenčního centra od 10 do 19 hodin. Hrát bude cimbálovka Slovácko.

Mezinárodní pivní festival probíhá na litoměřickém výstavišti od 16 hodin, představí se tu tři desítky pivovarů, v soutěži bylo pivovarů dokonce 200. A i tady bude hudba – zahrají kapely Synové výčepu a Folimanka Blues.

Archeoskanzen Březno

Metalurgia aneb Od mědi k železu – tak se jmenuje akce v archeoskanzenu Březno u Loun. V sobotu od 10 do 16 hodin je připravený bohatý program zaměřený na experimenty s tavbou, budu i ukázky dalších řemesel a pravěké kuchyně a také dílničky pro velké i malé.

Zámek Velké Březno zve o víkendu od 10 do 16 hodin na Hraběcí jarosnění – jde o prohlídky květinově vyzdobených interiérů, na které v 19 hodin naváže koncert s názvem Pocta Josefu Somrovi. Účinkují Otakar Brousek mladší a klavírista Michal Mašek.

Bratři Ebenové budou v sobotu od 19 hodin hrát a zpívat v Městském divadle v Mostě. Program tvoří průřez jejich písničkami od roku 1984 až do roku 2014.

Bratři Ebenové

Robert Křesťan a Druhá tráva – tyto legendy folk, country a bluegrassové scény představují své nové album s názvem Díl druhý. 22. dubna od 20 hodin v kině v Benešově nad Ploučnicí.

Chbyět by neměla ani pozvánka na tradiční Řípskou pouť, která se koná po celý víkend v Krabčicích pod Řípem. V sobotu od 10.00 do 19.30 je na programu vedle pouťových atrakcí i koncert skupiny Dalibor Janda Revival a dalších a také seskok parašutistů na přesnost.

Neděle 23. dubna

Ústecká zoologická zahrada si dala práci s přípravou zahájení nové sezóny – představí novinky pro rok 2023, u nových expozic se v určené časy budete moci setkat přímo se zoology a zeptat se na vše, co vás zajímá. Program bude zakončen na nádvoří slonince, kde se můžete těšit na výtvarné dílny, soutěže i stylové občerstvení.

Řípská pouť 2012 - řetízkový kolotoč

Řípská pouť vrcholí v neděli v Krabčicích – od 10 do 14 hodin vystoupí v doprovodném programu skupiny ABBA Stars, Trilobit Rock a Ortel.

Městské divadlo v Děčíně zve na nedělní 15. hodinu na představení Rarášci a vesmír. Je to zábavná hudební show plná písniček, povídání, pohybu a zábavy pro děti i rodiče. Uvidíte i jedinečné velkoplošné animované videoprojekce na principu Laterny Magiky ve spolupráci s Planetáriem Praha a Vladimírem Remkem, který vystupuje přímo v projekcích.

Mistrovství republiky v Offroad trialu se jede koná po celý víkend v Bezděkově – vyhlášení výsledků bude v neděli v 15 hodin. Po celý den je připravený bohatý doprovodný program i pro děti.

Zámek Velké Březno

Mederův dům v Žatci nabízí v neděli od 16 hodin vernisáž výstavy betlémů z dílny betlémářů Barešových. Vernisáž je spojená s představením žateckého loutkového souboru Jitřenka.

Na zámku Velké Březno si ještě v neděli od 10 do 16 hodin můžete užít prohlídky květinové vyzdobených interiérů aneb Hraběcí jarosnění.

Pro milovníky dinosaurů je tu příležitost na hřišti Dynama Podlusky v Roudnici nad Labem. Od 11 hodin si můžete dopřát Cestování s dinosaury, což je interaktivní divadelní přednáška pro děti na téma život dinosaurů v druhohorách. Je doplněná replikami fosilií ve skutečných velikostech a animatronickými dinosaury různých velikostí od malých mláďátek až po sedmimetrové exempláře. Představení probíhá pod mobilním zastřešením, takže vám zážitek z oživlých dinosaurů nezkazí ani případný déšť.

Spustit audio