Ústecký kraj čekají v roce 2018 opravy silnic na zhruba 180 místech. Řidiči musí počítat s komplikacemi

11. duben 2018 13:40

Do oprav silnic v Ústeckém kraji letos půjdou dvě miliardy korun. Uvedli to dnes (11. 4.) zástupci Ústeckého kraje a Ředitelství silnic a dálnic.

Řidiči se tak musí během roku připravit na řadu dopravních omezení. Jen ŘSD chystá letos na šest desítek oprav asfaltových povrchů a mostů.

Například po dokončení okružní křižovatky v Přestanově na Ústecku na silnici I/13 začnou opravy dalších úseků této silnice. Konkrétně mezi Přestanovem a Chlumcem nebo v Srbicích. Řidiče tak čeká další omezení.

Další práce jsou pak na I/13 plánované také na průtahu Bílinou. Tam mají stavebníci začít opravovat silnici v srpnu nebo září.

Vedle toho letos plánuje kraj opravy mostů nebo povrchů silnic na zhruba 120 místech. Dokončit chce například celkovou opravu na silnicích druhé třídy číslo 227 a 225, která vede ze Žatce do středočeského Rakovníka. Silničáři tam opravují zhruba 33 kilometrů silnice.

V letošním roce by se měli řidiči dočkat také nového úseku dálnice D7. Úsek mezi Bitozevsí a Postoloprty na Lounsku má být hotový do srpna a stavební firma prý termín stihne.

Další úseky D7, tedy obchvat Loun a Panenského Týnce, chtějí začít silničáři stavět v příštím roce.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související