Ústecký Hanzl = žádané zboží. Zájem o něj má šest týmů

20. duben 2011

Hokejisté Ústí nad Labem zůstali i letos těsně před branami extraligy. Přestože v baráži předvedli proti Mladé Boleslavi výborné výkony, nakonec se radoval jejich soupeř. Jednou z nejvýraznějších postav vyhrocené série byl talentovaný útočník Ústeckých Lvů ROBIN HANZL.

Ústecký odchovanec Robin Hanzl má za sebou parádní sezónu. Své kvality předvedl také v barážové bitvě, ve které patřil mezi nejlepší hráče. Jeho výkonnost už přerostla první ligu, i proto by rád uvítal extraligové angažmá, přestože s ústeckým Slovanem ho pojí smlouva až do roku 2014 s následnou roční opcí. "Tak kdyby přišla nabídka na nějaké ty starty, tak bych ji uvítal. Chtěl bych si zase zahrát extraligu, zjistit, jak na tom jsem," řekl jeden z klíčových útočníků Ústeckých Lvů.

V právě skončené sezóně nastoupil Hanzl k 63 zápasům, dal v nich 20 branek a na dalších 38 nahrál. "Robin má smlouvu a v ní nějaké klauzule. Není dobré mladého hráče, který dosahuje jeho kvalit, nějak brzdit. Budeme se mu snažit vyjednat angažmá v extralize," sdělil generální manažer Slovanu Robert Kysela. "O Hanzla je zájem, ptalo se mě na něj pět nebo šest klubů," prozradil.

Chomutovský hráč se snaží uzmout puk ústeckému Robinu Hanzlovi (ve žlutém).

Robin Hanzl už v minulé sezóně vypomáhal extraligovému Litvínovu, za který odehrál pět zápasů. A podle Kysely není vyloučeno, že k chemikům zamíří i v létě. "Je to možnost. Ale nezastírám, že se pro Ústí budu snažit získat, za to, že někomu Hanzla pustíme, získat nějakou výhodu. Litvínov má výhodu v tom, že Robin může v případě střídavých startů bydlet doma a do Litvínova může dojíždět. Ze vzdálenostního hlediska připadají v úvahu Litvínov, Kladno, Boleslav, Sparta a Slavia," uvedl Kysela.

V Litvínově se líbilo i samotnému Hanzlovi. Ukázal si tam, že na extraligu stačí. "Dostal jsem tam šanci, pochválili mě tam. Zvedlo mi to sebevědomí a pomohlo i k výkonům v Ústí. Je to blízko, i tam by byla možnost," řekl šikovný forvard.

autor: dak
Spustit audio