Ústeckou Velkou cenu v boxu okoření účast olympijského vítěze z Londýna

12. březen 2013

V Ústí nad Labem od středy (13.3.) do soboty (16.3.) můžete vidět světovou i českou boxerskou špičku. Začíná totiž 44. ročník mezinárodní Velké ceny boxu.

Mezi šestnácti provazy se představí víc než stovka boxerů z 21 zemí. Oproti loňsku ale nebudou startovat ženy. Chybět budou podle organizátora turnaje Svatopluka Žáčka také reprezentanti Kuby.

„Kubánci letos oficiálně přiznali, že z finančních důvodů ne, ale že by rádi přijeli příští rok... Největší hvězda tady bude Mekhoncev - aktuální olympijský vítěz. Nabitý to bude.“ slibuje organizátor turnaje a šéf českého svazu Svatopluk Žáček.

Loni vyšla Velká cena, stejně jako letos, na milión korun. Tehdy ale účast Kubánců pokryl speciální sponzor. I bez nich má ale ústecká Velká cena ve světě zvuk a ring bude opravdu našlapaný. „V každé váze jsou přinejmenším účastníci olympiád, je tady řada medailistů – jak z mistrovství světa, z olympiády, z kontinentálních soutěží...“ láká Žáček na turnaj.

Z českých borců má největší naděje olympionik Zdeněk Chládek, který se bude pokoušet o svůj pátý titul. Pro něj bude zřejmě nejtvrdším oříškem Ray Moylette, mistr Evropy z Irska.

autor: dak
Spustit audio