Ústecké Činoherní studio chystá poslední premiéru sezony. V létě pak soubor čeká Letní štace

31. květen 2023 15:08

Činoherní studio v Ústí nad Labem připravuje na pátek 2. června poslední premiéru letošní sezóny a plynule přejde do Letní štace. Tedy období, kdy hraje venku. Zároveň už se začíná rýsovat i nová sezóna.

Tuto sezonu mělo derniéru šest her – třeba Lobby Hero, Lidojedi nebo Antigona. Hru Harila aneb Čtyři z punku a pes, to pak čeká v létě. Naopak se do repertoáru vrátily tři inscenace – Čarodějův učeň, My děti ze stanice Zoo a Malý princ.

Činoherní studio v Ústí nad Labem - Malý princ

Činoherní studio v této sezóně připravilo divákům čtyři premiéry – nejnovější je Ibsenův Peer Gynt, ta bude mít premiéru 2. června.

Dosavadní tři premiéry měly podle mluvčího divadla Petra Kuneše velký ohlas u diváků. „Na autorskou komedii Jídelní vůz se sjíždějí milovníci drah z celé republiky, hra Hanzelka a Zikmund také zaznamenala slušný divácký ohlas a na Pohádku je to také dobré – chodí celé rodiny s dětmi,“ přiblížil.

Letní štace a Divadelní zahrada

Po premiéře Peera Gynta začne hereckému souboru Činoherního studia Letní štace – hned 6. června uvidí lidé nově uváděnou divadelní hru i ve venkovní premiéře v atriu ústeckého muzea. Divadelníci budou hrát i na hradě Střekov, na koupališti v Brné a nově i v bývalé loděnici.

Letní štace potrvá až do 8. července – nabídne samozřejmě i další hry, třeba Černou sanitku, Mluviti pravdu nebo Bratrstvo kočičí pracky. Ani tím ale divadelní léto nekončí – tradičně koncem srpna pořádá Činoherní studio v zahradě Českého rozhlasu Sever festival Divadelní zahrada.

Na nadcházející, 52. sezónu má Činoherní studio v plánu čtyři nové inscenace – premiéru hry Krajina se sklady odehrají tradičně v rámci festivalu Kult, Tomáš Dianiška bude režírovat inscenaci o ústecké průmyslnické rodině Schichtů, umělecký šéf divadla David Šiktanc chystá autorský text i premiéru Shakespearovy Bouře a další premiéra bude v režii Tomáše Loužného.

Novinkou pak bude ještě Ateliér 52, v rámci kterého chtějí divadelníci prostřednictvím tvořivých dílen a interaktivních programů ještě víc přiblížit divadelní prostředí mladým i nejmladším divákům.

Spustit audio

Související