Únorové novinky na Regionu: zpravodajský souhrn dne a hudební pořad Mirka Černého

1. únor 2019

Dvě novinky připravil pro své posluchače od 4. února Český rozhlas Region. Tou první bude zpravodajský souhrn Dnes v regionu. Vysílat se bude každý všední den po 18. hodině a nabídne přehled toho nejdůležitějšího, co se během dne událo v Praze a středních Čechách.

V úterý a ve čtvrtek bude součástí zpravodajského souhrnu rozhovor K věci s těmi, kteří ovlivňují život v Praze a středních Čechách. Moderátory zpravodajského souhrnu Dnes v regionu budou Jitka Lukešová a Pavel Kučera, rozhovory K věci povedou Tomáš Pancíř a Štěpánka Duchková.

Druhá novinka potěší milovníky country, folku a trampské hudby. Country dostavník Mirka Černého nabídne od pondělí do pátku po 21. hodině evergreeny i novinky z těchto hudebních žánrů doplněné originálními verzemi písniček, které v podání českých interpretů získaly u posluchačů mimořádnou popularitu. Chybět nebudou ani nejvýraznější aktuální taháky světové country scény.

Novou podobu bude mít od února vysílání dechovky. Milovníci tohoto hudebního žánru si na Regionu přijdou na své o víkendu mezi 17. a 19. hodinou. Po 17. hodině začne hodina Dechovky na přání s Ivetou Chlumskou, po 18. hodině se u mikrofonu v pořadu U muziky vystřídají Josef Zíma, Pavlína Filipovská a Eduard Hrubeš.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.