Úniková hra: Byli jsme zamčeni v místnostech plných krve a unikli jen o chlup

28. duben 2016

Bojíte se rádi a potřebujete pořádnou dávku adrenalinu? Tak právě pro vás může být lákavá úniková hra. Jste zamčeni v místnosti a vaším úkolem je utéct. K útěku hledáte různé indicie, klíče a řešíte hlavolamy. Takzvané „escape“ hry se v Česku stávají čím dál oblíbenější!

Ocitnete se v zamčené místnosti. Světlo jen lehce problikává, svíčky planou a vám se začíná odpočítávat čas. Při horrorovém typu únikové hry se ocitnete hned v několika horrorech. Kolem vás je všude krev, pavouci, prach a zvukem se šíří křik. Jde prostě o velice silný zážitek.

Říkáte si, že toto nikoho nemůže bavit? Tak to se pletete. „Trend únikových her v Česku zažívá boom. V Praze už tento nápad běží delší dobu, tam je 47 místností a tady na Severu jich máme kolem deseti,“ vysvětluje pořadatel této hry Tomáš Plíhal.

„Měli jsme tu už i pár seniorů, které tohle zajímá a většinou to pro ně byl první zážitek. Co se týče dětí - tenhle náš strašidelný prostor si myslím, že na některých dětech může zanechat nějaké negativní pocity,“ se smíchem dodává Plíhal.

Ústí nad Labem: Horrorová úniková hra

Hra je určená pro dva až šest hráčů. Ti mají na únik ze strašidelného sklepa přesně hodinu. Ne každému se to ale povede.

„Vy jste byli nováčci v únikových hrách, k tomu jste byli celkem malá skupina, ale i tak jste ze sklepení unikli, a to přesně o sekundu před ukončením časomíry, tedy v čase 59:59,“ hodnotí počínání skupiny Martina Duška Tomáš Plíhal.

Pokud tedy hledáte adrenalinovou zábavu, nevadí vám prach, křik a pocit strachu, princip escapových her si jistě zamilujete.

autor: Martin Dušek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.