Ulice kolem „Domu hrůzy“ v Teplicích by mohla začít ožívat. Soud po 13 letech určil vlastníka pozemků

6. září 2019

Až 60 lidí bez domova pravidelně přespává v takzvaném „Domě hrůzy“ v Mlýnské ulici v Teplicích. Nedostavěný objekt kdysi plánovaného lázeňského komplexu nikomu nepatří. Aby nebezpečná stavba dál nedělala městu ostudu, nechala radnice majitele určit soudem. Ten teď po 13 letech rozhodl spor o vlastnictví pozemků pod torzem budovy a v jejím okolí.

„To, co tam je, je naprostý nesmysl. Nezbyde, než nechat takovou věc odstranit a rozdrtit. Bohužel to bylo za veřejné peníze, přitom výslekem bude recyklát,“ hodnotí architekt Petr Starčevič myšlenku projektantů ze socialistické éry vybudovat v kaňonu Mlýnské ulice megalomanský lázeňský komplex až pro 5 000 hostů.

Nejasné vlastnictví rozestavěného torza se kvůli všem negativním aspektům snaží vyřešit i radnice.

„V tuto chvíli nemáme žádnou vazbu k tomu objektu, proto jsme chtěli zjistit toho majitele a úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových s tím oslovil soud, který by měl rozhodnout, jestli bude ještě obnovena ta společnost, který ten rozestavěný objekt v majetku měla, nebo jestli ho přiřkne někomu jinému. Navíc ta situace je tady tak komplikovaná, že i pozemky pod tím objektem, u kterého není jasný majitel, jsou předmětem nějakého soudního sporu,“ vysvětlil náměstek primátora Teplic Jíří Štábl z hnutí ANO.

„Dům hrůzy“ v Teplicích

Ústecký krajský soud 5. září 2019 v odvolacím řízení potvrdil, že pozemky v Mlýnské ulici v Teplicích patří firmě Simmex Tomáše Portlíka. Spor o pozemky je tak nejspíš po víc než 13 letech vyřešený.

Jaké má majitel s areálem plány a jak se vypořádá s budovou – teď už na jeho pozemku, se Českému rozhlasu zatím nepodařilo zjistit.

Spustit audio

Související