Udrží se Sparta na 1. místě až do konce?

18. září 2012
S mikrofonem za fotbalem

Všech 16 týmů naší nejvyšší fotbalové soutěže se přes zimu připravovalo na jarní část Gambrinus ligy. Obhájce loňského titulu, Plzeň, je zatím na 3. místě, mezi ni a Spartu se „vklínil“ Liberec, nedaleko je i Mladá Boleslav. Radiožurnál bude na všech stadionech, začínáme 17. února!

Vítěz loňského titulu, FC Viktoria Plzeň, která se dva dny před začátkem jarní části Gambrinus ligy utká s německým FC Schalke 04 v Evropské lize, má hned do začátku problémy. Obránce David Bystroň má až do 3. ledna 2014 stopku kvůli dopingu. Kromě toho trenér Pavel Vrba dostal nabídku, aby vedl národní tým Slovenska. Jak však sám říká, teď se plně koncentruje na dvojutkání se Schalke a na jarní část Gambrinus ligy.

Ke znatelné změně došlo také ve vedoucím celku po podzimní části, v AC Sparta Praha. Klub se rozloučil s enfant terrible českého fotbalu obráncem Tomášem Řepkou. Dlouze se spekulovalo, jestli se Řepka ještě „chytí“ v nějakém českém klubu. Zájem naznačovala Příbram a Plzeň, nakonec se ale Řepka upsal Dynamu České Budějovice, které je momentálně na 14. místě tabulky.

Tomáš Řepka, fotbalista

A právě Tomáš Řepka, dlouholetý lídr fotbalové Sparty a teď stoper SK Dynamo České Budějovice, byl ve středu 15. února Hostem Radiožurnálu. Moderátor Tomáš Pancíř se ho ptal, jak si zvyká na českobudějovický tým a jestli má stále ještě na ruce vytetované sparťanské logo. Slyšeli jste, proč si myslí, že mladší fotbalisté by se občas měli učit slušnému chování a samozřejmě jsme chtěli vědět, jak se dívá na své občasné „blikance“. Dozvěděli jste se, jak po své zkušenosti se zahraničním angažmá hodnotí rozdíly mezi anglickým, italským a českým fotbalem.

Boj o mistra České republiky bude tvrdý. Radiožurnál u něj nebude chybět a od pátku 17. února se vám naši reportéři budou hlásit z každého stadiónu. Poslouchejte Sportžurnál a S mikrofonem za fotbalem.Výsledky, komentáře a rozhovory najdete na fotbalovém webu zprávy.rozhlas.cz.

Gambrinus liga sezóny 2011/2012

Podzimní část začala vloni 30. července a skončila 16. kolem 3. prosince. Tabulku před začátkem jarní části vede Sparta, následovaná Libercem, Plzní, Mladou Boleslaví, Jabloncem, Příbramí, Teplicemi, Slováckem, Duklou, Slavií, Hradcem Králové, Bohemians 1905, Olomoucí a Českými Budějovicemi. Zachraňovat se před sestupem do nižší soutěže budou překvapivě Baník Ostrava a Viktoria Žižkov.

Logo

Druhá půle naší nejvyšší soutěže začíná 17. kolem v sobotu 18. února a skončí 30. kolem v neděli 13. května, kdy budeme znát nového (nebo staronového) mistra republiky.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio

Více z pořadu