Tým nemocnice v Kadani vyjíždí očkovat zaměstnance firem v regionu přímo do práce

5. červen 2021

Mobilní tým nemocnice v Kadani na Chomutovsku očkuje zaměstnance firem přímo na pracovišti.

S nápadem přišlo vedení nemocnice a zaměstnavatelé o něj mají zájem. Firmy tak mají jistotu, že se naočkují i ti, kteří by jinak s vakcinací váhali. Třeba kvůli tomu, že to mají do očkovacích center daleko nebo se jim nechce do registrace.

Registraci za ně v tomto případě vyřídí jejich zaměstnavatel. Tak jako ve firmě Zaniny v průmyslové zóně u Kadaně. Pracovníci očkování přímo na pracovišti uvítali. „Jakmile ta nabídka přišla, byli jsme za to rádi,“ komentuje jedna ze zaměstnankyň.

Možnost očkování přímo na pracovišti ocenilo i vedení společnosti. Podle personalistky Blanky Pivovarníkové by řada zaměstnanců jinak na očkování nešla: „Někteří lidé by do očkovacího centra nešli, je pro ně náročná registrace, vyhledání potřebných informací. Takhle od nás dostali všechno v jednom balíčku,“ konstatuje.

Firma má navíc jistotu, že v případě podzimní vlny pandemie je více než polovina zaměstnanců očkovaných a nehrozí, že by závod musel kvůli vysokému počtu nemocných zastavit výrobu.

Při registraci spolu zaměstnavatel a nemocnice musí spolupracovat: „Domluvíme se dopředu, na který termín si zarezervují místo, a my pak vyjíždíme do podniků, abychom ten den naočkovali co nejvíce lidí. I druhou dávku samozřejmě dostanou lidé tam,“ popsala primářka očkovacího centra nemocnice v Kadani a členka mobilního týmu Patricie Kotalíková.

Kadaňská nemocnice bude služby mobilního očkovacího týmu zaměstnavatelům nabízet tak dlouho, dokud bude mít dostatek vakcín a bude o očkování ve firmách zájem.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související