Tyhle maďarské nevěsty na žádost o ruku jen tak nezapomenou! Posuďte sami...

Maďarští ženichové nemají žádnou fantazii! Tvrdí to ženy, pro které byl okamžik požádání o ruku velkým zklamáním. Tuto zkušenost prý v Maďarsku mají tři ženy ze čtyř. Neřekly sice „ne“, ale chtěly by mít mnohem romantičtější a intenzivnější vzpomínky. Těm, které o ruku ještě nikdo nepožádal, by se to splnit mohlo. V Maďarsku vznikla agentura, která uspořádá žádost o ruku na nesčetné způsoby, zahrnující nejrůznější rekvizity, dopravní prostředky, postavy, ba i zvířata.

Před pár dny hráli fotbalové mančafty Diósgyoeru a Dózsa Újpest finále o maďarský pohár na stadionu Ference Puskáse v Budapešti. Z hlediska úrovně maďarského fotbalu byl zápas zapomenutelný, avšak jeho finále zřejmě vejde do análů: nad celým diósgyoerským sektorem byl totiž napnutý transparent s otázkou: Sandi, vdáš se za mě?

Čtěte také

Fanoušek Ádám požádal o ruku tímto originálním způsobem Alexandru. Dokonce si klekl uprostřed davu, který burácel a povzbuzoval ne fotbalisty, nýbrž jeho. A když jeho vyvolená řekla „ano“, všeobecná radost propukla jako při gólu.

Muži nejsou romantici? Omyl!

To už jsme na místě, kde se o speciální přání postarají. Dorka Lazarová stojí v čele portálu s názvem Budešmouženou. Trochu protiřečí jejich vlastnímu průzkumu o 73 procentech mužů absolutně bez fantazie, protože tvrdí, že velmi mnoho mužů chce požádat o ruku romantickým způsobem. Právě pro ně tu podle ní jsou nabídky na zvláštní a překvapující námluvy.

zásnuby

Vyvstává otázka, zda budoucí ženich přijde s vlastním nápadem, nebo si nechá poradit. Podle Dorky nápad vychází většinou od této agentury.

A jak takové nápady vypadají? Vezměte si kupříkladu takové lékařské prostředí… rozhodně ale nejde o hru na doktora a sestřičku. „Chlapec si stěžuje na bolest hrudníku, navštíví lékaře, který dokonce nasadí sono, vytiskne fotografii s nakresleným srdíčkem – a tehdy vyjde finta,“ popisuje Dorka.

Čtěte také

Ilegální způsob s pomocí falešných policistů je podle mě trochu přes čáru, ale Dorka tvrdí, že to bývá úspěšné. Vypadá to tak, že se mladí vezou v autě, zastaví je policista a provede kontrolu i v zavazadlovém prostoru. Najednou narazí na podezřelý předmět a podává ho dívce, s příkazem, aby to otevřela... a hle, je tam snubní prsten. Jedna se prý – od strachu či od štěstí – i počurala...

Potápěči, policisté, žraloci

V této agentuře jsou schopni nasadit helikoptéru s transparentem nebo zorganizovat plavbu, během které se z jezera vynoří potápěč v ruce s prstenem... Velkoplošný plakát na rušné křižovatce je také možný, nebo menší na zastávce, kudy dívka chodí dennodenně.

západ slunce - zamilovaný pár

Existují však i rizikové metody – alespoň podle mě. Například přítomnost žraloka nemusí být šťastnou volbou. Dorka však říká, že právě naopak, je to prý jedna z nejoblíbenějších verzí.

Jde o romantickou večeři v tunelech budapešťského tropikária, když kolem plavou hrůzostrašní žraloci. Ne, nemají v tlamě prsten, který by si mohla nevěsta vzít osobně, ale tvoří pouze křoví k velkolepé události. Já si umím představit, že se budoucí nevěsta vyleká a hned bude mít stres, že kolem nich, když se s chlapcem vezmou, bude kmitat tchyně stejně jako tito žraloci...

Nic veselého mi na mysl v této souvislosti nepřichází. Jen malé varování: když ti žralok zobe z dlaně, dříve či později ukousne i tvou ruku...

autor: gmp
Spustit audio