Trenér Habanec se po letech vrátil do Ústí. Odvezl si domácí dres i jasnou výhru

22. září 2016

Předčasný dárek k dnešním 47. narozeninám dostal trenér fotbalistů Brna Svatopluk Habanec. Postup do 4. kola domácího poháru po výhře 4:1 slavil na hřišti klubu, se kterým prožil dva postupy do nejvyšší soutěže.

„Od té doby, co jsme dali gól na 1:1, bylo celkem jasné, kdo bude vítěz. Máme spoustu zraněných hráčů, a jsem rád, že se ti, co byli na hřišti, prezentovali dobrým výkonem,“ pochvaloval si po výhře 4:1 v Ústí nad Labem trenér Brna Svatopluk Habanec.

Kouč před zápasem od ústeckých funkcionářů dostal před zápasem dres, na severu Čech totiž roky působil a stál za herním vzestupem ústeckého fotbalu. Včera si pak kromě relikvie odvezl ze známého prostředí také hladký postup.

„Je hezké vidět, že stadion opravdu stojí a dá se tady hrát fotbal s vizí, stadion je základ. A fanoušci byli výborní, ještě jednou jim děkuji za šest let, co jsem tu mohl působit,“ řekl trenér, který z Ústí odešel do Slovácka před čtyřmi lety.

Při pohárovém setkání se mu vybavily okamžiky jeho trenérské kariéry. „Buňkama jsme vždy vyhnali soupeře tak, že jsme už od začátku vedli 1:0. Pak jsme přidali ještě a jeden dvakrát jsme postoupili. To se jen tak nestává. Jednou jsme si první ligu zahráli, jednou to nevyšlo,“ vzpomíná Habanec na stavební buňky, kterým v Ústí roky nahrazovali šatny.

Právě kvůli nim a tím pádem nevyhovujícímu zázemí „Arma“ jednou postup do nejvyšší soutěže odmítla, v druhém případě se pak s fotbalovou elitou utkávala v Teplicích.

Čtěte také

Dnes už ale stojí nová tribuna se zázemím, které požadavkům FAČR vyhovuje, jenže klub aktuálně postupové ambice nemá. Letošní druholigový ročník začal vlažně a po sedmi kolech je desátý.

I proto Habanec případný návrat do ústeckého klubu teď vůbec neřeší. Od léta působí ve Zbrojovce. „Momentálně jsem zaparkoval v Brně. Mám tam vizi, které říkám ‚vize Lužánek‘ a chtěl bych si ji zažít. Ale nikdy neříkej nikdy,“ neodmítá budoucí další působení v Ústí Svatopluk Habanec.

autoři: dak , vman
Spustit audio