Tlustice doma čistí vzduch. Pomůže i s kožními problémy a křečovými žilami

9. září 2022

Pokojovka tlustice s malými kulatými lístky je sice doma v Africe, ale už dávno zdomácněla v českých květináčích. Čistí vzduch a je i léčivá.

Tato rostlina funguje v domácnosti jako čistič vzduchu. Poradí si s bakteriemi a viry. Naši předkové dokonce věřili, že když je někdo v rodině nemocný, lístky tlustice začnou usychat.

V tlustých kulatých lístcích je šťáva s podobnými vlastnostmi jaké má aloe vera. Můžete je rozlomit a přiložit na modřinu nebo drobnou popáleninu. Pomůže i při svědění nebo zarudnutí kůže, po kousnutí komárem, vosou nebo včelou.

Ze šťávy tlustice si můžete připravit pleťovou masku. Vaše pleť bude pružná a hebká.

Tlustice vejčitá pomůže i s křečovými žílami. Do šťávy z lístků zkuste namočit vatovou tyčinku a přiložit na opar, nechte zaschnout. To samé se dá udělat při bolavých koutcích.

Rozdrcenou dužinu můžete také přiložit na bolavé klouby nebo svaly. Šťávu a dužinu aplikujte vždycky na čistou, suchou kůži.

Pozor ale – v lístcích je i malé množství arsenu, proto dužinu opravdu používejte jen zevně. Tak ať vám vaše tlustice přináší nejen hodně peněz, ale i pomoc s kožními problémy.

autor: Eva Bucharová | zdroje: www.zdravestravovani.eu , bydlimeutulne.cz
Spustit audio

Související