Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

12. duben 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Druhý dubnový víkend láká na rozmanité akce. V Praze navštivte MINT Market nebo Prague Beer Fest, v Hodoníně pořádají Ples muzikantů, na Vysočině se zahajuje turistická sezóna, na jihu Čech se odemyká Vltava, v Pardubicích začínají dostihy. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Na sobotu je naplánovaná procházka mezi hrady. Začíná se v údolí řeky Krounky a Novohradky. Zájemci vyrazí v 9 hodin autobusem z náměstí v Luži na Rychmburk. Po prohlídce hradu se pak skupina ve 12:30 vydá na komentovanou procházku směrem na Košumberk.

Soutěž v tetování vypukne v sobotu v 10 hodin v kulturním domě ve Strakonicích. Organizátoři 19. ročníku akce Tattoo Jam naplánovali v celodenním i večerním programu také módní přehlídku a vystoupení kapel.

Na výlet za bobry do Aše zve chebské muzeum. Sraz je v 10:15 u vlakového nádraží. Z Chebu tam odjíždí vlak v 9:40. Krátká vycházka vhodná pro všechny věkové kategorie povede k rybníku u bývalé Porcelánky a zpět.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio