Tipy na víkend v Praze: navštivte MINT Market, Prague Beer Fest nebo Grill Fest

12. duben 2024

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

GRILL FEST

  • sobota 3. dubna, Praha 5

Ze Smíchovské náplavky se v sobotu stane obří grilovací zóna. A co si tu dáte? Grilované selátko na rožni, steaky, burgery, žebra, výběr grilovaných sýrů, zeleniny nebo vegetariánských burgerů. Na menu budou také peruánské, kubánské či gruzínské speciality.

MINT Market

  • neděle 14. dubna, Praha 2

I v neděli budete mít u Vltavy o zábavu postaráno, tentokrát na druhém břehu. Rašínovo nábřeží bude dějištěm dalšího MINT Marketu, na který se sjedou tvůrci a designéři z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. Zavedené trhy s originálními výrobky všeho druhu nabídnou jako vždy i dobré jídlo a pití. Od 10 do 18 hodin tu své jarní kolekce představí více než 130 pečlivě vybraných značek.

Prague Beer Fest

  • pátek 12. a sobota 13. dubna, Praha 7

Na zlatavý mok láká další ročník festivalu piva v areálu Holešovické tržnice v hale 13 a v přilehlém okolí. Vyberete si z více než 200 druhů točených piv, nabídka zahrnuje i bohatý sortiment piva v lahvích a plechovkách. Těšte se také na workshopy, přednášky a degustace, s účastí sládků ze zahraničí i těch domácích.

Jarní UMtrh

  • sobota 13. a neděle 14. dubna, Praha 1

Před Rudolfinem najdete celý víkend Jarní UMtrh – Spring Arts & Crafts & Street food Festival, kde potkáte mnoho šikovných českých tvůrců, kteří budou prodávat své výrobky. Kromě gastronomických zážitků vás tu tedy čeká i design, móda nebo šperky. Po celou dobu akce pofrčí i doprovodný hudební live program. Těšit se můžete například na zpěvačky z konzervatoře Jaroslava Ježka.

Matějská pouť

  • do neděle 14. dubna, Praha 7

Poslední šance navštívit největší pouť v České republice. Tradiční Matějská v neděli končí, za atrakcemi zajděte tradičně na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Výstava Planeta Praha

  • do 1. září, Praha 2

Čtěte také

Centrum architektury a městského plánování připravilo spolu s tvůrci dokumentárního filmu a knihy Planeta Praha stejnojmennou výstavu. Pro návštěvníky je připravena řada interaktivních prvků, včetně virtuální reality. Nahlédněte do světa našich zvířecích spolubydlících, jak vidí metropoli a život v ní? A jak využívají městské prostředí? Odpoví expozice, která trvá až do září.

Výstava KAFKAESQUE 

  • do 22. září, Praha 7

Čtěte také

Pražský rodák Franz Kafka je jedním z klíčových autorů 20. století. Jeho romány, příběhy a korespondence byly přeloženy do desítek jazyků. Letos je to 100 let od jeho úmrtí, což připomíná výstava v Centru současného umění DOX. Více než třicet umělců tak představuje vlastní kafkovské pojetí současného světa. Připraveny jsou také diskuse, filmové projekce nebo koncerty.

Výstava Czech Press Photo

  • do konce srpna, Praha 1

Čtěte také

V Nové budově Národního muzea můžete navštívit výstavu již 29. ročníku prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo. Prezentovány jsou oceněné snímky a další vybrané fotografie, které charakterizují uplynulý rok. Celkem je k vidění více než 470 tištěných fotografií a více než 240 snímků v obrazovkách a projekcích od 120 autorů. Součástí výstavy bude bohatý doprovodný program.

Rádiová stezka

  • Praha – Satalice

Čtěte také

Studenti 1. IT Gymnázia v Satalicích vytvořili naučnou stezku na počest rádiové historie. Vysílání začalo 18. května 1923 ve stanu v pražských Kbelích a v sousedních Satalicích byla vybudována rádiová stanice. Dnes v budově sídlí právě zmíněné gymnázium a trasa vede kolem něj parkem. Projít si ji může kdokoli, má osm zastávek a vznikla k ní i aplikace.

Další akce:

Dítě v Dlouhé, KAMPA STŘED SVĚTA, Cestování s dětmi FEST, Celodenní vystavení souprav v Depu Kačerov

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.