Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Městské slavnosti ve Vysokém Mýtě nebo Retroměstečko v Pardubicích

9. září 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Projděte se novou stezkou z Hlinska na Veselý Kopec, užijte si akci Zažít město jinak ve Svitavách nebo zajděte na dožínky na pardubické závodiště.

Do soboty můžete navštívit Městské slavnosti ve Vysokém Mýtě. Na náměstí Přemysla Otakara II. bude několik vystoupení. Těšit se můžete třeba na zpěvačku Katarínu Knechtovou nebo na skupinu Čechomor. Více informací najdete na stránkách www.vysoke-myto.cz.

Kudy vede Cesta Františka Kavána?

V Hlinsku je připravená nová oddychová stezka nazvaná Cesta Františka Kavána. Slavnostního zahájení se můžete zúčastnit v sobotu v 9 hodin před hlineckým turistickým informačním centrem. Odtamtud se účastníci vydají po stezce přes Vítanov, Stan, Královu pilu až na Veselý Kopec. Součástí procházky bude také výklad u každého informačního panelu.

Zažijte Svitavy jinak

V sobotu bude po celé republice akce Zažít město jinak. Třeba ve Svitavách tak můžete od 10 do 22 hodin na náměstí Míru navštívit bleší trhy nebo vernisáž obrazů. Kromě toho jsou připravené také pouliční vystoupení písničkářů a tanečnic, loutková představení, workshopy a další program.

Retroměstečko: hasiči, záchranáři i policie

O víkendu můžete v Pardubicích navštívit Retroměstečko. Na této akci se seznámíte s tradicemi a úspěchy naší republiky. Ukázku práce tam budou předvádět hasiči, záchranáři, policisté a různé firmy. K vidění tam budou také veteráni, letadla a další technika. Více informací se dozvíte na stránkách www.retromestecko.cz.

Historické památky nejen v Pardubicích

Tento víkend oslavíme Dny evropského dědictví. Při této příležitosti budou v Pardubicích zpřístupněné historické památky, budovy i jiné objekty. Návštěvníci se budou moct podívat i na pár běžně nepřístupných míst, jako je třeba zdymadlo na Labi. Program najdete na stránkách akce nebo si ho můžete vyzvednout v pardubickém turistickém informačním centru.

Víkend na závodišti

Pardubické závodiště ukáže Koně v akci. Druhá největší akce, která se každoročně odehrává na pardubickém dostihovém závodišti, nás čeká v sobotu. Uvidíte soutěže v orbě koňmi, ukázky westernových disciplín a vrcholem bude jezdecká a kaskadérská skupina.

V neděli budou v areálu pardubického dostihového závodiště dožínky. Od 10 do 17 hodin tam uslyšíte koncert kapely Agnes nebo folklorního souboru Radost, budete se moct podívat na výstavu koňského plemene welsh pony, loutkovou pohádku a mnoho dalšího. Od 14:30 navíc zazpívá umělec Bohuš Matuš.

autoři: Barbora Slezáková , pta , HRU
Spustit audio

Související