Tipy na víkend v Libereckém kraji: Maloskalský půlmaraton, Kytara v ráji i oslavy Evropy v Trojzemí

Poslední dubnový víkend nabízí několik možností, jak ho strávit v Libereckém kraji.

Maloskalský půlmaraton

V sobotu 27. dubna se na Žluté plovárně v Malé Skále poběží Maloskalský půlmaraton. 5. ročník závodu na trati dlouhé 21,098 km s převýšením asi 25 metrů doplní druhý ročník 10kilometrového závodu. Startuje se v 17 hodin.

Trasa půlmaratonu vede z Malé Skály po cyklostezce na Křížky, Rakousy, přes železniční most, Dolánky, okolo autobusového nádraží Turnov po turistické cestě pod zámkem Hrubý Rohozec a od Dolánek po stejné trase zpět. Pokud tedy nepoběžíte, můžete běžce alespoň povzbuzovat.

Kytara v Českém ráji

Základní umělecká škola Turnov pořádá v sobotu 27. dubna 17. ročník festivalu Kytara v Českém ráji. Ve 14 hodin začne seminář kytaristy, písničkáře, pedagoga a autora učebnic hry na kytaru Aleše Petržely. Od 18 je v koncertním sále ZUŠ připravený koncert autorských písní Aleše Petržely, kterého doprovodí učitelé ZUŠ Turnov Antonín Paris a Petr Kostka.

Oslava rozšíření EU na Trojzemí

V sobotu 27. dubna v 11 hodin začne na bodu Trojzemí u Hrádku nad Nisou slavnost Evropy u příležitosti výročí 20 let od vstupu České republiky, Polska a dalších osmi zemí do EU 1. května 2004. Ve 12 hodin oslavy zahájí starostové tří partnerských měst Žitava, Bogatynia a Hrádek nad Nisou. Na slavnosti se představí místní spolky, bezpečnostní složky, Hornická kapela z Turowa, pěvecké sbory z Bogatynie, dechovka z Zittau, liberecká kapela Big‘O´Band Marka Ottla a ABBA Revival.

Okolo Trojzemí bude jezdit Evropský expres a večer budu na všech třech stranách Trojzemí hořet ohně.

Jablonecké Slavnosti svatého Patrika

V sobotu 27. dubna pořádá Kultura Jablonec a spolek Irské sestry taneční večer v irském stylu. Začne ve 20 hodin ve Velkém sále Eurocentra. Kromě ukázek irských tanců, je na programu také výuka tanců a irské občerstvení.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroje: Město Hrádek nad Nisou , SunDisk , Kultura Jablonec , ZUŠ Turnov
Spustit audio

Související