Těstoviny 6x jinak
Ani Italové netuší, co s těstovinami dovede český tramp...
Suroviny: Těstoviny libovolného druhu - pro kotlíkové vaření jsou asi nejosvědčenější kolínka. Další suroviny vyplynou z následujících úprav.
Pracovní postup: Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Mezitím prohlédneme zásoby vlastní i kamarádů a pak začneme čarovat:
"Itálie": Uvařené těstoviny promícháme s osmaženou cibulkou a posypeme sýrem, je možné doplnit kečupem nebo protlakem.
"Slovensko": Těstoviny promícháme s brynzou a přelijeme rozškvařeným špekem nebo aspoň osmaženou cibulkou.
"Balkán": Těstoviny promícháme a prohřejeme s lečem.
"Šumava": Těstoviny promícháme s houbami udušenými na cibulce.
"Veverka": Předem najdeme keř se zralými lískovými ořechy, ty nastrouháme nebo najemno usekáme, s trochou cukru a kouskem másla vmícháme do uvařených těstovin.
"Pardubice": Těstoviny posypeme strouhaným perníkem s cukrem a pokapeme máslem. Podobně lze použít tvaroh, mletý mák... a to už je víc než 6 variací...
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.