Tepličtí basketbalisté si na tréninky berou termoprádlo. Střecha sokolovny je děravá a peníze na opravu nejsou

29. listopad 2022 12:07

Teplická sokolovna na Letné potřebuje novou střechu. Tou starou zatéká a také utíká teplo z tělocvičny. Basketbalový klub, který tam roky trénuje, se snaží s majiteli sokolovny dohodnout na převodu objektu a připravuje plány na jeho opravu.

„Na tréninky si teď už beru čepici – nechci být nemocný. Všem basketbalistům pak doporučuji, aby nosili na tréninky termoprádlo. Uvidíme co teď energie, tady je plynový kotel, a když zatopíme, tak to teplo letí všechno pryč. Když je okolo nuly, tak nad 15 stupňů Celsia to rozhodně nedáme,“ popisuje šéftrenér mládeže Karel Suska.

Teplo uniká děravou střechou, kterou také zatéká. „Střecha je děravá, ten prostor je veliký a okna netěsní,“ doplňuje Suska.

Basketbalisté sokolovnu užívají asi 30 let – velkou tělocvičnu pro basketbal, a teď už i suterén pro rozcvičení. V patře pak trénují zápasníci.

Basketbalisté chtějí sokolovnu převzít do svého vlastnictví

„Jsme tady v nájmu od Sokola. Druhým rokem bojujeme o to, aby to na nás přepsali – aby se sokolovna Letná stal majetkem BK Teplice. Určitě by mělo jít o bezúplatný převod – ve svých stanovách mají, že nesmějí prodat ten objekt soukromému sektoru. My se ale zaručujeme, že zde udržíme ty sokolské hodnoty – to se jim líbí,“ dodává Karel Suska.

Zapotřebí je také prohlášení města, že sokolovnu nechce do vlastnictví.

Podle primátora, Jiřího Štábla z hnutí ANO to projednají zastupitelé. „Ono je to v podstatě jen jednoduché prohlášení – nemáme ambici ten objekt přebírat – basketbalisté jednají už dlouhodobě s obcí sokolskou,“ shrnul Štábl.

To potvrzuje také starosta Tělocvičné jednoty Sokol Teplice Miroslav Hozák: „Je to bezúplatné darování, protože my prostředky na rekonstrukci nemáme a basketbalisté dají peníze dohromady – tak, aby se ten objekt postupně rekonstruoval.“

Podle Miroslava Hozáka vedení České obce sokolské už projednává podmínky převodu. Dojít by k němu mohlo začátkem příštího roku.

Spustit audio

Související