Teplický podnikatel Jaroslav Třešňák chce obnovit Mlýnskou ulici

15. červen 2021 08:46

V Mlýnské ulici v Teplicích by mohly po desítkách let znovu stát domy. Chce je tam postavit místní developer Jaroslav Třešňák, který od firmy Simmex koupil pozemky. Na místě nedaleko lázeňského centra by mělo vyrůst 20 domů, supermarket a hotel. K zemi naopak půjde ruina nedostavěné lázeňské budovy.

Podnikatel chce obnovit spojnici lázeňských částí a centra.

„Na území vznikne zhruba 350 bytových jednotek a dalších 400 až 450 parkovacích míst. Parkování bude řešeno pod zemí, určitá část parkovišť ale bude i v úrovni komunikace. Jako doprovodné služby počítáme s tím, že tam budou i drobné obchůdky a kavárničky. Pro potřebu obyvatel vznikne supermarket s odpovídajícím počtem parkovišť a počítáme i s hotelem,“ popsal plány holdingu JTH Martin Sklenička.

Zóna s kavárnami se tak protáhne od lázeňského Šanova do Mlýnské. „Takovým nosným prvkem bude mlýnské kolo, protože chceme, aby se tam vrátilo to slovo Mlýnská,“ doplnil Sklenička.

Architekt Petr Sedláček na jednání zastupitelstva vysvětlil smysl lávky nad ulicí: „Lávka by měla propojit dva parky – Havlíčkovy sady a Letnou. Už v minulosti tady podobný nápad byl a tady by to teď bylo možné zrealizovat.“

Ruiny, ve kterých žijí bezdomovci, z Mlýnské ulice brzy zmizí

Na jednom z pozemků je od 90. let ruina nedostavěné lázeňské budovy. Architekt Petr Sedláček na zastupitelstvu potvrdil, že brzy půjde k zemi.

Martin Sklenička z JTH ohledně osudu trosek řekl: „V současné době tu budovu zabezpečujeme a staráme se o to, aby tam už nedošlo k žádnému úrazu jako v minulosti. Naše právní oddělení analyzuje stávající stav a budoucí stav – podle výsledku právního auditu přizpůsobíme další postup.“

Vyklízení ruin asi nebude jednoduché – žijí tam desítky bezdomovců. Situaci chce v nejbližších řešit nejen Barbora Bočková z organizace Květina, ale také město Teplice.

„Určitě se nejedná o první lokalitu v Teplicích, která se takovým způsobem zvelebuje, a kde víme o tom, že tom žijí lidé bez domova. Počítám s tím, že se spojíme i s Květinou a probereme to. Už jsme se o tom v minulosti bavili, že by taková situace teoreticky někdy mohla nastat, ale bude to mít rychlejší spád,“ konstatoval náměstek primátora Jiří Štábl z hnutí ANO.

Plány developera Jaroslava Třešňáka může zkomplikovat to, že pozemky jsou ve vnitřním území lázeňského místa, kde podle zákona mohou být jen zařízení sloužící bezprostředně lázeňskému provozu.

Spustit audio

Související