Teplická policie zadržela muže podezřelého z brutálních útoků na prostitutky

29. květen 2018 14:35

Teplická policie zadržela a obvinila muže podezřelého z minimálně devíti brutálních útoků na prostitutky. 48letý muž, který na Teplicko jezdil ze středních Čech, je ve vazbě.

Policisté muže nejdřív obvinili ze tří znásilnění, poté přibyly útoky na dalších šest žen, krádeže a pokus o ublížení na zdraví. Muž na ženy útočil od konce loňského roku do letošního dubna, kdy ho policie dopadla. To se podařilo díky výpovědi jedné z obětí.

„Přišli jsme na něj díky první z poškozených žen, která na něj uvedla spoustu informací – uvedla slušný popis toho člověka, uvedla dílčí informace k jeho vozidlu, a pak jsme vycházeli z výpovědí těch dalších žen. Probíhalo to tak, že oslovil ženu na ulici, dohodli se na nějaké sexuální službě, a když pak přijeli na nějaké smluvené místo, tak tu ženu pod nějakou záminkou, nebo i bezdůvodně, brutálně napadal,“ popsal kriminalista Jiří Dbalý.

Obviněný muž byl už dřív za podobné skutky trestaný. Hrozí mu až deset let vězení, v jeho případě ale může soud horní hranici zvýšit až o třetinu.

autor: Tomáš Kopecký

Související