Teplice: K pyramidě u pramene Pravřídlo přibude další. V lázeňském centru města se chystají i další změny

7. březen 2019 15:30

Stavební práce v okolí Zámeckého náměstí v Teplicích začínají. Město pokračuje v obnově povrchů v Lázeňské uličce, v plánu jsou ale i další změny.

V Lázeňské uličce, která vede od Zámeckého náměstí kolem zadní části lázeňského domu Beethoven a Thermalia k domu kultury, už práce začaly.

S její opravou čekalo město na dostavbu Thermalia, které bylo otevřeno koncem loňského roku. Je tam potřeba udělat novou vozovku – místo asfaltového povrchu na ní budou kostky z přírodního kamene, a je také nutné udělat odvodnění.

Město za to podle smlouvy s Vodohospodářskými stavbami zaplatí zhruba 6,1 milionu korun.

Podle primátora Hynka Hanzy z ODS budou ale dělníci pracovat i ve směru od náměstí k obchodním centrům Galerie a Fontána.

Chystá se i změna podoby Pravřídla. O jeho nové podobě jednalo město s Lázněmi Teplice. U pramene teď stojí šedivá pyramida z plechu. Podle primátora Hanzy se vedle ní objeví ještě jedna – ta bude obrácená špičkou dolů a vyhloubená v zemi. Město za ni zaplatí zhruba 540 tisíc korun.

Kromě toho město hledá firmu, která na pravoslavném kostele u zámku opraví střechu a udělá novou fasádu – na to má připraveno 11,5 milionu korun. Práce tam by měly trvat zhruba rok.

Spustit audio

Související