Teplice chtějí zvýšit počet parkovacích míst v Řetenicích. To ale znamená i změny v okolí domů

19. leden 2023 09:33

Parkovacích míst v městských ulicích je často nedostatek – především ve starších čtvrtích bytových domů s úzkými ulicemi. V Teplicích se to týká třeba městské části Řetenice, kde se město rozhodlo řešit situaci ve Zrenjaninské ulici.

Zrenjaninská ulice v teplické části Řetenice je spojkou mezi základní školou a areálem Perla s různými službami. V ulici stojí 10 bytových domů ze zhruba 50. let 20. století. Generační výměna obyvatel s sebou nese i víc aut, a tedy i problémy s parkováním. Město nabízí řešení, kdy současných zhruba 90 parkovacích míst zvýší na 205.

Nechalo si od odborníků vypracovat návrh, který zahrnuje nové uspořádání zpevněných ploch – tedy současných parkovišť a různých cest a chodníků, a také úpravy prostor před bytovými domy. S tím samozřejmě souvisí i proměna zeleně.

Teď chce město znát názor místních obyvatel na plánované změny. Lidé se s nimi mohou osobně seznámit například už 19. ledna od 18:30 v tělocvičně základní školy Buzulucká.

Další termín pro veřejné projednávání je příští čtvrtek, 26. ledna, ve stejný čas a na stejném místě.

Třetí možností je online představení, které bude v úterý 24. ledna od 18:30, odkaz pro účast je dostupný na webu města Teplice.

Všechna setkání povede zprostředkovatel, aby představení návrhu a vůbec celá diskuze byla nestranná a účastníci mohli bez zábran vyjádřit svůj názor.

Spustit audio

Související