Taxík Maxík funguje v Mostě už rok. Za tu dobu převezl přes 3000 seniorů a hendikepovaných

4. leden 2019

Právě jeden rok funguje v Mostě služba senior taxi. Tzv. „Taxík Maxík“ převezl za rok své existence víc než 3000 seniorů a hendikepovaných. Podle vedení města směřovala většina cest do nemocnice nebo do ordinací praktických lékařů.

Lidé si ale zvýhodněné taxi, kde zaplatí 30 korun za osobu, mohou objednat i na cestu ke kadeřníkovi nebo do divadla. Speciálně upravené vozidlo pro přepravu hendikepovaných a seniorů získalo město loni v lednu od Nadace Charty 77.

Taxík pro seniory se těší v Mostě velké oblibě. Denně jich zvládne svézt až 14.

„Je to úspěšný projekt. Během loňského roku jsme přepravili 3 400 osob. Taxík Maxík najel 17 300 kilometrů. Z 90 % jezdí senioři opravdu k lékařům do nemocnice. Zpětnou vazbu máme i od okolních obcí, které by se chtěly do projektu Taxík Maxík taky zapojit. Proto uvažujeme o tom, pořídit příští rok další vůz,“ shrnuje náměstkyně primátora z hnutí Pro Most, Markéta Stará.

Taxi službu pro seniory provozuje v Mostě tamní dopravní podnik, podle jeho vedení se za celý rok neobjevil ani jeden technický problém a služba proto nemusela mít žádnou odstávku.

autor: jbe
Spustit audio

Související