Tank Power Show: Zábava nejen pro tatínky

15. květen 2018

Už tuto sobotu bude v areálu venkovního zážitkového areálu v Přelouči hodně rušno. Vypukne desátý ročník Tank Power Show, který nabídne zábavu pro celou rodinu.

Desáté narozeniny ozvláštní nový přírůstek ve sbírkách parku: „Letos se nám podařilo získat opravdový tank, takže ten bude k vidění,“ láká Zuzana Otrubová. Projížďky vozidlem BVP-1 budou velkým lákadlem letošní show.

Milovníky historie pak nadchne rekonstrukce bitvy v podání Klubu vojenské historie Pardubice: „Letos na téma Bitva o flašku – Itálie 1944, takže volně na motivy knížky Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku. Bitva začne v 15 hodin,“ upřesňuje spolupořadatelka Zuzana Otrubová.

Kdo si hraje, nezlobí

Na své si přijdou milovníci rádiem řízených modelů: „Není to jen nějaké malé autíčko, které má každý kluk doma. Jde o velké modely, které se převážejí v dodávce.“ Kromě toho čeká na milovníky historie také výstava „Larischova vila – Zámeček Pardubice“.  Děti se zabaví při soutěžích, které budou ve dvou věkových kategoriích.

Ukázka práce jízdního oddílu Městské policie Pardubice

A milovníci adrenalinu se také nebudou nudit. Své dovednosti vyzkouší v lanovém centru, jehož součástí je lanovka přes vodní plochu, nebo velká houpačka simulující volný pád. Vyzkoušet si můžou projížďku motorovým člunem po Labi a mladší návštěvníky potěší lanáček, nebo aquazorbing.

Armáda, policie, hasiči,…

Celý den se ponese v lehce vojenském stylu, ale nejenom to: „Kromě armády se v Přelouči představí jízdní oddíl Městské policie, Český červený kříž tam bude mít záchranářské stanoviště, a se svou technikou dorazí také hasiči.“ Ukázky sebeobrany si připravily také kluby MUSADO Pardubice a JUDO Pardubice.

Pokud byste v sobotu nemohli dorazit, můžete k návštěvě zážitkového parku využít některý z dalších otvíracích dní, kterých je v průběhu roku několik.

Spustit audio