Střih pánských plavek rozhoduje o tom, kam vás v nich pustí a odkud vás vykážou

10. srpen 2016
Jak správně nakupovat

Adamky, boxerky, šortky. Ne všechny střihy se hodí do každého prostředí. Někdy můžete narazit…

Slipy, boxerky, šortky. Ne všechny střihy se hodí do každého prostředí. Někdy můžete narazit…

Jestli plánujete wellness nebo lázeňský pobyt, potřebujete s sebou plavky střihu slipového, takzvané adamky. Je to proto, aby vaše tělo při masážích, koupelích a jiných procedurách bylo pro ošetřující personál snadno přístupné. Navíc na spoustě míst, hlavně v krytých bazénech, platí zákaz koupání v šortkách.

Hygiena, zdraví, prostředí… To vše hraje při výběru plavek roli

Svou roli hraje hygiena. Ačkoliv už existují šortkové plavky z rychleschnoucího elastického materiálu, vybavené vnitřní stélkou ze síťoviny, která má chránit před bakteriemi a mikroorganismy, mnoho lidí je schopno vlézt do bazénu v šortkách obyčejných, které nosí celý den. A kontrolovat každého jednotlivého plavce? To je prostě nereálné.

Na venkovních koupalištích šortkové plavky nevadí, oblíbené jsou u mladší i starší generace. Jestli si chcete ale dobře zasportovat, tzn. strávit třeba hodinu plaváním, pak jsou přece jen pohodlnější slipové plavky. Jen pozor, nezůstávejte v nich celý den! Tím, že jsou plavky přilehlé k tělu, dotýkají se varlata těla a zahřívají se víc, než by mělaa. A právě tohle může být jeden z důvodů neplodnosti.

Oblibu získaly i boxerky. Jsou pohodlné a díky střihu pěkně sedí „ve veškerých partiích těla“. Obvykle si pánové vybírají boxerky nebo slipy podle toho, na jaké spodní prádlo jsou zvyklí, nebo podle toho, co byl trend za dob jejich mládí. Protože se toleruje vše, chybu (kromě výše zmíněné) neudělají.

Jaké plavky by si měli vybírat muži s bříškem? Co za vzory tohle léto na pánských plavkách frčí? Nejen to dozvíte z přiloženého audiozáznamu.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio