Středočeské kempy mají pro turisty novinky, často jsou obsazené

2. červen 2019 10:47

Středočeské kempy si pro letošní sezonu připravily řadu novinek, kromě provozních investic do oprav vložily peníze například také do lepšího trávení volného času. Řada kempů je už nyní zarezervovaná, a to především v nejžádanějších termínech na začátku července a na přelomu července a srpna.

Rekreační středisko Stará Živohošť na Příbramsku si letos pro své návštěvníky připravilo velkou novinku v podobě únikové hry. "Je to novinka, která standardně v kempech nebývá. Nechci prozrazovat detaily, ale obecně bude tématem pirátská loď," řekl jednatel Jan Voštinka. Středisko investovalo například i do nového volejbalového kurtu či dalších provozních věcí.

Již nyní hlásí kemp obsazenost 95 procent, chatky jsou pravidelně prodané už v lednu, nyní se doprodává hotelové ubytování, o které je zájem nižší.

Kemp a koupaliště v Želízech na Mělnicku přímo v kempu žádné závratné novinky nechystá, s obcí ale nyní jedná o vybudování dětského hřiště u koupaliště. Přibýt by zde měly například prolézačky, skluzavka, houpačky nebo pingpongový stůl. "Jednáme s obcí, je to na dobré cestě," řekl provozovatel Radek Jelínek. Podle něj by se měla stavba stihnout ještě do začátku léta.

Hlavní termíny jsou podle něj v kempu obsazené, zbylé jsou volnější. "Obsazenost na sezonu je zatím tak 50 procent, ještě na léto zbývá dost míst," řekl Jelínek.

Kemp a koupaliště Klášter v Klášteru Hradiště nad Jizerou letos asi čeká kratší sezona. V polovině léta začne obec zřejmě opravovat místní bazén, v tu chvíli by tak zdejší sezona skončila. "Zatím to ale není jisté, čekáme na výsledky výběrové řízení," řekla spolumajitelka Růžena Lebedová. Pokud by se nepodařilo najít firmu, bude koupaliště fungovat celou sezonu a nový bazén přivítá návštěvníky příští rok.

Velký zájem lidí hlásí Autokemp Karlštejn. Víkendy jsou již vyprodané do konce srpna, ubytování v chatkách a karavanech patřících kempu je vyprodané také v červnu, kdy sem míří především školy. Až na pár termínů je ubytování vyprodáno také v červenci. "Konec srpna a září je ještě volnější, tam se dá třeba ještě na týden objednat," řekl správce kempu Vladimír Kabát.

Do budoucna by se mohl kemp kvůli velkému zájmu rozšířit. "Loni v červenci bylo opravdu nacpáno. Sice se nestalo, že bychom někoho odmítli, ale bylo opravdu nacpáno, stany byly i na dětském hřišti," řekl Kabát.

Loni poprvé měli lidé ubytovaní v kempu k dispozici nové sociální zařízení. "Lidé si ho opravdu moc chválí, říkají, že na kemp je to opravdu dobré," uvedl správce. Nevyloučil, že obec, které kemp patří, do budoucna investuje také do solárních panelů, které by ohřívaly vodu pro sprchování.

autor: ČTK
Spustit audio