Strážníci v Žatci budou mít opravenou služebnu a lepší podmínky pro svou práci

14. listopad 2019 09:24

Nové šatny, zázemí, ale i prostory pro potřebné technické vybavení a dodávka nábytku – to všechno je součástí plánované rekonstrukce služebny Městské policie v Žatci.

Město nechá opravit sídlo strážníků v památkové budově na náměstí 5. května

„To zázemí, které tu je, je na hranici své životnosti. Od rekonstrukce si slibujeme to, že budou mít strážníci nové sociální zázemí, to znamená oddělené pánské a dámské sprchy i šatny, navíc v dostatečném počtu, protože dnes tu máme jeden záchod a jednu sprchu na patře,“ vysvětluje ředitel městské policie v Žatci Miroslav Solar.

Služebna pro 21 strážníků, kteří v současnosti u žateckého sboru slouží, by se měla změnit kompletně – od operačního střediska přes serverovnu po již zmiňované sociální zázemí.

Plánované náklady na rekonstrukci služebny v památkovém domě jsou zhruba 12 milionů korun. Město už vybralo dodavatele a chystá se podpis smlouvy.

Během rekonstrukce se možná na čas služebna přesune do náhradních prostor v boční části budovy radnice, v místě bývalého infocentra. O této variantě ale zatím město definitivně nerozhodlo.

. Práce začnou v prosinci nebo nejpozději v lednu. Hotovo by mělo být příští rok na podzim.

autor: Libor Želinský
Spustit audio

Související