Strážníci v Jirkově letos rozdávají častěji pokuty za špatné parkování. Problém s nedostatkem míst pro auta je hlavně na sídlištích

12. září 2019 14:47

Nedostatek parkovacích míst nutí obyvatele sídlišť v Jirkově na Chomutovsku parkovat doslova, kde se dá. Auta stojí třeba na trávnících, na zákazech stání i na chodnících. Strážníci proto letos přitvrdili – kvůli takovýmto prohřeškům rozdávají 10 i víc pokut denně.

Strážníci v Jirkově rozdají nejméně 10 pokut za špatné parkování denně. „Řidiči nedodržují průjezdnost, stojí v křižovatkách, na zeleni – všechno tohle řešíme,“ říká ředitel městské policie Martin Řehůřek.

Největší problémy s parkováním mají lidé na sídlištích. „Především Vinařice, v centru města Tkalcovská, Jezerská, U Sauny, Nové Ervěnice a okolí Studentské ulice,“ vypočítává Řehůřek.

Vedení města o problému s nedostatkem parkovacích míst ví. Větší investice do vzniku parkovišť teď ale nechystá.

„Je to problém dlouhodobý. Dlouhodobě se řeší tím, že se postupně budují nová parkovací místa. Nabízí se třeba možnost stavby parkovacích domů, tyhle projekty jsou ale hodně finančně náročné,“ vysvětluje starostka Jirkova Darina Kováčová z hnutí ANO.

Radnice připravuje plán mobility, na jeho základě by měla vzniknout studie ukazující na to, kde by v budoucnu mohla nová parkoviště vzniknout.

Studie má být dokončena na jaře příštího roku. Situace s parkováním by se tak v Jirkově mohla reálně zlepšit ve druhé polovině roku 2021.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související