Stavba kruhového objezdu v Přestanově na Ústecku je ohrožena. Kraj nemá peníze

28. leden 2013

Stavba kruhového objezdu v Přestanově na Ústecku je ohrožená. Ústecký kraj totiž na ni nemá peníze. Měl by přispět zhruba dvěma miliony korun.

Minulé vedení kraje zároveň slíbilo obci Přestanov, že zaplatí další dva miliony za její spoluúčast a na obci tak zbude jen milion. Není ale jisté, jestli se v rozpočtu najdou peníze i pro pomoc obci.

Podle radního pro dopravu Jaroslava Komínka kraj stěží najde peníze na zaplacení vlastního podílu.

„Ústecký kraj bude sám mít problémy, kde vezme peníze na tuto svou spoluúčast, natož aby přispíval obci. Vidím to jako velmi nereálné. Nevím, jak kolegové z investic, ale já za odbor silničního hospodářství budu mít problém sehnat ty 2,5 milionu, co má dávat Ústecký kraj,“ řekl radní Komínek.

Starosta Jiří Černý z SNK-ED (Sdružení nezávislých kandidátů - Evropských demokratů) ale tvrdí, že Přestanov víc než milion korun do stavby kruháku vložit nemůže. „Bohužel, na tom může celá ta stavba skončit.“

Při přejezdu hlavní silnice v Přestanově dochází často k dopravním nehodám

Starosta si zároveň myslí, že pro kraj by neměl být takový problém slíbené peníze v rozpočtu najít. „Pro ně jsou to malé peníze, ale pro nás to problém je.“

Kruhový objezd na frekventované křižovatce v Přestanově má celkem stát přes 20 milionů korun. Ředitelství silnic a dálnic by ho chtělo začít stavět v září.

autor: hau
Spustit audio