Šťáva z řapíkatého celeru vyžene z těla škodliviny a zbaví chronických nemocí

20. květen 2021

Lékem a odpovědí na chronické potíže je odšťavněný řapíkatý celer. Kdybychom se snažili vyjmenovat všechny nemoci, které může pozitivně ovlivnit, pravděpodobně by nám nestačil jeden list papíru.

V tomto velmi dlouhém seznamu můžeme najít určité společné rysy, mezi které patří zánět v organismu, často systémového charakteru, potlačené trávení, užívaná medikace tlumící symptomy a podobně

Pravidelné popíjení odšťavněného svazku řapíkatého celeru bezprostředně ovlivní trávicí procesy. Zvýší kvalitu trávicích šťáv v žaludku, zlepší produkci kyseliny chlorovodíkové, která je u převážné většiny dospělé populace nedostatková, což způsobuje nedokonalé využití a trávení potravin, zvláště bílkovin, které poškozují střevo, matou imunitní systém a zvyšují citlivost organismu. Zároveň nedostatek kyseliny chlorovodíkové usnadňuje vstup patogenním organismům, a tím vzniká prostor pro různé, často skryté a rovněž chronické, infekce.

Šťáva z řapíkatého celeru zvyšuje produkci žluči, která je schopna z těla odvádět více toxických látek. Čistí játra a zbavuje zbytků léčiv, která mohou blokovat kvalitní jaterní činnost.

Pomoc při únavě i poruchách pozornosti

Řapíkatý celer obnovuje funkci centrálního nervového systému, odstraňuje z něj neurotoxiny, a tak může řešit někdy až záhadné symptomy nevysvětlitelné chronické únavy. Zklidňuje mysl, takže jej můžete použít i v případě ADHD, poruch pozornosti, výpadků paměti, stavů otupělosti.

Zelenina obsahuje minerální soli podporující aktivitu mozku a funkci neuronů, hydratuje na hluboké buněčné úrovni, zmenšuje pravděpodobnost výskytu migrény. Pomáhá zvládat stres a obnovuje DNA.

Řapíkatý celer je jedna z potravin s nejsilnějšími protizánětlivými účinky, protože vyhladoví škodlivé bakterie, kvasinky, plísně, houby a viry v těle a odvede jejich toxiny a zbytky ze střevního traktu a jater. Místo nich šťáva podpoří zdraví prospěšné bakterie.

Díky lékořici se zbavíte závislosti na kofeinu, je také silným spojencem v boji proti virům

Lékořice

Lékořice je vytrvalá rostlina vysoká až jeden a půl metru, která pochází ze Středomoří. Do střední Evropy a na naše území ji v 16. století přivezli benediktini. Kolem Hustopeče, Bzence a Mikulova zplaněla.

Nejúčinnější je užití celého svazku řapíkatého celeru čerstvě odšťavněného bez dalších ingrediencí, popíjeného denně na lačný žaludek, nejlépe 15 až 30 minut před jídlem. Pokud není možné konzumovat jej v tuto dobu, pak se vypije 30 minut před dalším jídlem nebo obědem.

Řapíkatý celer v salátech nebo smoothie nenese tak silné léčivé účinky, protože přítomná vláknina nedovolí minerálním solím se uvolnit v dostatečné míře, která je nezbytná pro řešení chronických potíží. Jakákoli konzumace řapíku je ale samozřejmě prospěšná a zdravá.

Šťáva je vhodná i pro těhotné a kojící a pro dlouhodobou konzumaci. Její dlouhodobá konzumace bude pro viditelné odstranění symptomů chronické nemoci často nezbytná.

Spustit audio

Související