Stát se miss byl vždycky můj sen a já si sny plním, říká Miss Prima křivky 2017 Libuše Dvořáková

2. říjen 2017

Korunka Miss Prima křivky 2017 je zatím uložená na bezpečné místo, aby ji nezničily děti její držitelky Libuše Dvořákové z Dolní Cerekve. „Mě soutěže krásy lákaly vždycky, ale nikdy jsem nesplňovala požadavky. Na Miss Prima křivky jsem narazila před pěti lety, jenže to jsem byla požádána o ruku, tak jsem žila svatbou, pak jsem hned otěhotněla, takže jsem už zase nemohla, pak jsem kojila a pak zase otěhotněla, tak jsem zase nemohla. Letos to bylo poprvé, co jsem mohla, tak jsem se přihlásila,“ vyprávěla nová Miss v Dobrém dopoledni Tamary Peckové.

„Když něco dělám, dělám to naplno. Od začátku jsem do toho šla s tím, že chci vyhrát, že tu korunku chci získat a udělala jsem pro to maximum. Tohle jsem říkala i při castingu, a zopakovala jsem to i v medailonku. Tohle je můj sen a já si sny ráda plním,“ líčí dvaatřicetiletá maminka na mateřské dovolené Libuše Dvořáková, úřadující Miss Prima křivky 2017.

Akordeonem bych zakryla všechny svoje křivky

Casting byl pro Libuši Dvořákovou velice příjemnou záležitostí. „Seděly jsme, hovořily o tom, jaká jsem, co dělám, co mě baví, jestli mám zkušenosti v modelingu. Bylo to opravdu snadné. Pak jsem se prošla, vyfotili mě a ptali se, jakou budu mít volnou disciplínu, což je hodně důležité,“ vzpomíná na 1. dubna, kdy první casting proběhl, Miss Prima křivky 2017.

Libuše Dvořáková, Miss Prima křivky 2017

„Zpívat neumím, hrát na nějaký hudební nástroj taky neumím, uměla jsem jako malá holka na akordeon, ale to bych schovala všechny křivky. Věděla jsem, že chci dělat stand-up výstup. Byli nadšení, taky jsem se na něj připravovala, ale postupem času díky týmu organizátorů jsem ve finále hrála divadelní scénku. Myslím, že ta mi titul vyhrála,“ usmívá se Libuše Dvořáková.

Bylo to náročné, potily jsme krev a slzy

Druhý casting proběhl v květnu, na něm bylo vybráno dvanáct finalistek. Podmínky pro účast v téhle soutěži je nosit konfekční velikost alespoň číslo 42. „Musely jsme se nechat profesionálně nafotografovat, natočit medailonky, které nás představovaly na youtube. Každý měsíc jsme se potkávaly na třídenní soustředění ve ski areálu Monínec. Tam jsme se učily choreografie, cvičily jsme. Každý den jsme vstávaly v sedm hodin, šly cvičit, pak snídaně a potom jsme celý den pracovaly. Bylo to náročné, potily jsme krev a slzy,“ vypráví Libuše Dvořáková.

Libuše Dvořáková, Miss Prima křivky 2017

Součástí soustředění byly i módní přehlídky. „Byly to přehlídky narychlo, máte šaty, které musíte mít samozřejmě vyzkoušené, ale na přípravu jsme měly hodinu. Samy jsme se musely nalíčit, učesat. Všechno nás dopředu naučili, nebylo to tak náročné. Já to miluju, proto to dělám. Musím říct, že jsem modelka v důchodu. Já se tomu věnuju od patnácti let a pro mě jakákoli možnost být na mole, je pro mě zábava a koníček, opravdu jsem si to užívala,“ usmívá se Libuše Dvořáková.

Noční můrou byl rozhovor s moderátorem, jakmile byl za mnou, finále jsem si užívala

A nejtěžší chvíle při soutěži? „Rozhovor s moderátorem. To byla moje noční můra. Při generální zkoušce v předvečer finále se mě moderátorka cvičně ptala: odkud jsem, kolik mi je. Já jsem jí řekla, je mi dvacet tři, pak jsem si uvědomila, že mi je přeci třicet dva, chtěla jsem se opravit a řekla jsem dvacet sedm. Byla jsem tak strašně nervózní, že jsem nemohla vůbec mluvit. Když byla ve finále tahle disciplína za mnou, už jsem si to jenom užívala,“ vzpomíná Libuše Dvořáková.

Hlavní cenou soutěže je nafocení profesionálního booku, který musí mít každá modelka. „Pro mě je to zábava. Těší mě, že mohu fotit, že mě pozvou na módní přehlídky. Moc děkuji rodině, hlavně manželovi, že mě v mých snech podporuje a ptá se, kdy zase někam pojedu,“ směje se Miss Prima křivky 2017 Libuše Dvořáková z Dolní Cerekve.

autor: Tamara Pecková
Spustit audio