Stále větší oblibu získávají klasické tančírny, jednu takovou se chystají otevřít v Klatovech

8. říjen 2016

Ani taneční ani ples, ale něco mezi. Zkrátka tančírna. Jedna z novinek, kterou v nadcházející společenské sezoně zkouší v Klatovech. Lidé si tam mohou posedět s přáteli, zatančit společenské tance, oprášit krokové variace před plánovaným plesem a v případě zájmu si nechat poradit od tanečních mistrů.

„Tančírna je v podstatě volný prostor pro tanečníky, kde pouštíme hudbu standartních latinsko-amerických tanců, které si sem páry chodí zatančit,“ vysvětluje organizátor Jiří Hájek.

„Páry si zkouší svoje dovednosti sami a většinou je nijak nevedeme. Až když mají nějaké otázky, pomůže a poradí jim přítomný lektor,“ doplňuje spoluorganizátorka Gabriela Hájková.

Na parketu tančí přibližně dvacet párů různých věkových kategorií. Někteří se pouštějí do odvážných tanečních kreací, jiní se naopak drží jen základních kroků.

Všechny ale spojuje láska k tanci

„My s partnerem moc rádi tančíme. Tradičně se účastníme tanečních kurzů pro pokročilé. Na plesech dnes už ale moc klasické tance nehrají, slyšet je tam převážně moderna. A tak tančírna byla tím, co jsme uvítali. Úžasné na tom je, že když se někomu nějaké kroky nepovedou, nikdo se mu nesměje. Většina tanečníků si to sem přišla prostě vyzkoušet, „ řekla Jana Soukupová, jedna z návštěvnic klatovské tančírny.

Zatančit si může přijít každý. Od začátečníků až po pokročilé. Nejde o dril tanečních kurzů, ale hlavně o zábavu.

Další tančírna bude příští týden v Sušici. Do Klatov se vrátí začátkem listopadu. V případě zájmu je chtějí organizátoři pořádat pravidelně až do jara.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio