Speciální taxík Maxík bude vozit seniory v Mostě. Jedna jízda bude stát jen 30 korun

4. říjen 2017

Speciální taxík pro seniory bude od nového roku jezdit v Mostě. Takzvaný taxík Maxík je projektem nadace Charty 77 – Konto bariéry a lékárenského řetězce, který dal taxíkům jméno. Jezdí už třeba v Prachaticích nebo v Liberci. Jak přesně taxík Maxík funguje a co Mostečanům nabídne?

Taxík Maxík je sedmimístný automobil, opatřený plošinou pro nájezd vozíčkářů a přídavnými schůdky, díky kterým se seniorům snáz nastupuje.

Senioři a zdravotně postižení dostanou telefonní číslo. Dispečink na dopravním podniku měst Mostu a Litvínova pak bude přijímat objednávky na jednotlivé jízdy. Jízdu seniorským taxíkem je třeba si objednat den předem. Dispečink pak bude jednotlivé jízdy koordinovat. Volat mohou senioři nad 70 let a držitelé průkazek ZTP.

Taxík Maxík

Na rozdíl od MHD vás tento taxík naloží u vašeho bydliště a doveze vás až na místo určení. Je to prostě služba schopná reagovat na specifické potřeby jednotlivých zákazníků. Senioři se díky němu dostanou snáze k lékaři, na úřady, i za kulturou.

Na rozdíl od klasické taxislužby je Maxík levný. Senioři budou platit za jízdu stabilní částku 30 korun. Zbytek nákladů na provoz uhradí město a přispívají i lékárny Dr. Max.

Taxík Maxík začne v Mostě jezdit na začátku roku 2018. Město chce nejprve seniory o provozu informovat a od 1. ledna 2018 pak spustit ostrý provoz.

Spustit audio