Sladké a mastné zapijte heřmánkem, alkohol vodou s citrónem, radí bylinkář Jiří Roth
„K vánočnímu hodování si připravte odvar z máty, heřmánku nebo hřebíčku,“ doporučuje PaeDr. Jiří Roth z Chomutova a dodává:v „Na dobré trávení a zažívání zkuste i řebříček nebo puškvorec. A to před jídlem i po jídle.“
Po alkoholové smršti je podle Jiřího Rotha nejlepší voda, popř. voda s citrónem. Pokud se potřebujete v zimě zahřát, zkuste černý bez anebo moderní věc – pečený čaj – je to vlastně upečené ovoce se skořicí a hřebíčkem zalité vroucí vodou. Takový novodobý teplý kompot.
Na splín použijte levanduli s dobromyslem a bazalkou. Můžete si připravit nálev a také si tyto byliny dát do koupele. Vánoční atmosféru podpoříte například usušenými okvětními lístky růží. Jen tak položených v misce. Poslechněte si další tipy a triky, jak s bylinkami lépe a radostněji prožít nejen svátky…
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.