Skořice je koření, které chutná, voní i léčí
Skořice je úžasně voňavé a velmi oblíbené koření. Přidává se do těsta na cukroví, do některých omáček i do likérů. A navíc je zdraví prospěšné.
Zpomaluje stárnutí organismu, zlepšuje paměť, chrání naše srdce, a dokonce reguluje hladinu cukru v krvi.
Pokud máte problémy s trávením, měli byste si občas trochu skořice smíchat s vodou a vypít. Nejlépe na lačno.
Stejný postup užívání se doporučuje také při hubnutí. Skořice celý organismus krásně prohřeje, a tak ji můžete za chladných dnů přidávat také do čaje.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.